GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Μάθημα» φιλίας και συνεργασίας από 300 Έλληνες και Τούρκους μαθητές

Ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας κατάφεραν να «οικοδομήσουν» περισσότεροι από 300 μαθητές από σχολεία της Ελλάδας και της Τουρκίας...


Ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας κατάφεραν να «οικοδομήσουν» περισσότεροι από 300 μαθητές από σχολεία της Ελλάδας και της Τουρκίας, οι οποίοι συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου, διοργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο προκειμένου να παρουσιάσουν οι έφηβοι τις εργασίες που έχουν εκπονήσει, στο πλαίσιο του πρότυπου προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων και διεθνών συνεργασιών «ΑΡΜΑΒΕΥ».

Εδώ και τρία χρόνια το Αριστοτέλειο Κολλέγιο συνεργάζεται με τρία καταξιωμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τουρκίας, το Marmara College, το Beykent School της Κωνσταντινούπολης και το Beykent School της Ανδριανούπολης. Στη δράση συμμετέχουν, επίσης, τα Μοντεσσοριανά Σχολεία Αθηνών και τα Mamalouka Foreign Languages Schools

Από την πρώτη στιγμή η συνάντηση στο Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού «Διακονία», στην Πυλαία, εξελίχθηκε σε ένα αναντικατάστατο...μάθημα φιλίας και συνεργασίας με τους νέους να ανταλλάσσουν ιδέες, να διατυπώνουν προβληματισμούς και να συζητούν για τα έθιμα, τις παραδόσεις, αλλά και για όσα τους ενώνουν. Αυτή, βέβαια, δεν ήταν η πρώτη επαφή μεταξύ τους, αφού είχε προηγηθεί επικοινωνία, μέσω του διαδικτύου για το θέμα που ανέλαβαν τα διερευνήσουν φέτος τα συνεργαζόμενα σχολεία, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΡΜΑΒΕΥ».

Στο τέλος κάθε σχολικού έτους τα συμπεράσματα παρουσιάζονται στο κοινό της πόλης που αναλαμβάνει κυκλικά και τη διοργάνωση. Στη συνάντηση που έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν 150 μαθητές από τα τρία σχολεία της Τουρκίας και 160 μαθητές από τα ελληνικά σχολεία.

«Η συγκίνησή τους ήταν ολοφάνερη τη στιγμή του αποχαιρετισμού. Τα παιδιά δεν βίωσαν απλά μία ωραία εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη, αλλά παρέδωσαν ...μαθήματα φιλίας βάζοντας τα θεμέλια για τη σύσφιξη των σχέσεων και την ενίσχυση των ανταλλαγών και των προγραμμάτων συνεργασίας μεταξύ των έξι σχολείων της Ελλάδας και της Τουρκίας», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Αριστοτελείου Κολλεγίου, Χρήστος Γκροζούδης.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Αντώνης Καρούμπης και ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, κ. Ιωάννης Ποδιώτης, ο οποίος τόνισε ότι το υπουργείο είναι αρωγός σε κάθε εκπαιδευτική και πολιτιστική προσπάθεια που αναδεικνύει τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» (Ν. Πλαστήρα 65, Χαριλάου).