GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πλημμύρισε με ποδήλατα η ορεινή Ξάνθη – 2οι Ανοιχτοί Ποδηλατικοί Αγώνες

Με την παρουσία δεκάδων ποδηλατών ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι 2οι Ανοιχτοί Ποδηλατικοί Αγώνες στην ορεινή Σταυρούπολη της Ξάνθης.    ...


Με την παρουσία δεκάδων ποδηλατών ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι 2οι Ανοιχτοί Ποδηλατικοί Αγώνες στην ορεινή Σταυρούπολη της Ξάνθης.   

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο, με ποδηλατικούς αγώνες στην ορεινή περιοχή. 

106 ποδηλάτες από 18 διαφορετικούς συλλόγους πήραν θέση εκκίνησης για τα 65 χλμ ποδηλασίας αγωνιστικής κούρσας (ROAD), που περιλάμβανε την διαδρομή Σταυρούπολη – Λυκοδρόμιο – Καλλιθέα – Λειβαδίτης – Καρυόφυτο – Σταυρούπολη.

Οι ποδηλάτες «άγγιξαν» τα 1500μ υψόμετρο στις κορυφές του Αναλογίδη και του Ερύμανθου, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τα ταχύμετρα στην κατηφόρα έδειξαν εξωπραγματικές τιμές στα ποδήλατα (πάνω από 80 χλμ). 

Το νήμα του τερματισμού έκοψε πρώτος ο Μάρκος Δουγαλής από τον σύλλογο ΒΕΛΟΣ Θεσ/νίκης, συμπληρώνοντας 2 ώρες και 20΄ αγώνα, ενώ για λογαριασμό των Ξανθιωτών πρώτοι τερμάτισαν οι Τσακιρίδης Α. και Παπαδόπουλος Σ. σε 2,33΄ αντίστοιχα.

Την Κυριακή ακολούθησαν οι αγώνες βουνού (ΜΤΒ), και η παράλληλη ποδηλατοβόλτα που επιμελήθηκε το Αστικό – Παιδικό τμήμα του ΠΗΓΑΣΟΥ. 

Η εκκίνηση από την πλατεία Σταυρούπολης δόθηκε στις 11 το πρωί με τους 120 αθλητές να κατευθύνονται προς την ορεινή περιοχή βόρεια του οικισμού, περνώντας δίπλα από το Νέστο και διανύοντας συνολικά 32 χλμ μέσα από μονοπάτια και όμορφα περάσματα.

Παράλληλα οι μικροί ποδηλάτες με πολλούς γονείς (65 άτομα) πραγματοποίησαν μια παραΝέστια ποδηλατάδα δίπλα στο ποτάμι φτάνοντας μέχρι τον Δαφνώνα (6 χλμ). Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές οικογένειες κατέφτασαν από την πόλη της Ξάνθης ειδικά  για την εκδήλωση των μικρών, δίνοντας ευκαιρία για μια διαφορετική Κυριακάτικη δράση. 

Στον αγωνιστικό τομέα για μια ακόμη ημέρα την παράσταση έκλεψε η ομορφιά του τοπίου και του πράσινου της Ροδόπης και του Νέστου, ενώ ο καιρός δεν κατάφερε να χαλάσει τη διάθεση και την ποιότητα των αγώνων στο ΜΤΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια