ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ των υπό κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων περιλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του δήμου Ξάνθ...
ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ των υπό κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων περιλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του δήμου Ξάνθης, του δήμου Αβδήρων, του δήμου Τοπείρου καθώς και μια της Μύκης, γεγονός που εγείρει εντόνους προβληματισμούς αναφορικά με τη σκοπιμότητα δημοσιοποίησης μιας τέτοιας λίστα. Στη λίστα περιλαμβάνεται τόσο η ΔΕΥΑ Ξάνθης όσο και η ΔΕΥΑ Αβδήρων, με το κλείσιμο ωστόσο των δύο συγκεκριμένων επιχειρήσεων να φαντάζει απίθανο. Πρόκειται για μια καταγραφή των υπαρχόντων επιχειρήσεων των δήμων, με την Κυβέρνηση να αναζητά μανιωδώς τη δεξαμενή άντλησης υπαλλήλων προς απόλυση. Εν αναμονή λοιπόν, με τους τοπικούς δημάρχους ωστόσο να ξεκαθαρίζουν πως τάσσονται κατά της όποιας κατάργησης δημοτικών επιχειρήσεων. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο το γεγονός πως μετά τα δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας αντέδρασε ακαριαία, συνεδριάζοντας εκτάκτως και εξέφρασε ομόφωνα την έντονη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο καταργήσεων και συγχωνεύσεων των οργανισμών των δήμων. Δυστυχώς δεν συνέβη ωστόσο κάτι ανάλογο και με την ΠΕΔ ΑΜΘ τα μέλη της οποίας συμπληρώνουν τη λίστα των υπό κατάργηση φορέων.
ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ όμως το ίδιο και στην περίπτωση της Αναπτυξιακής, με τους μετόχους της πολύπαθης εταιρίας να δρομολογούν πλέον τη λύση και εκκαθάρισή της, με τους δήμους Τοπείρου και Αβδήρων να έχουν αποφανθεί σχετικά μέσω των Δημοτικών τους Συμβουλίων. Μέτοχοι της παραπάνω εταιρίας είναι σήμερα ο Δήμος Ξάνθης με ποσοστό 27,59% επί του μετοχικού κεφαλαίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ποσοστό 19,77 %, ο Δήμος Αβδήρων με ποσοστό 17,62%, ο Δήμος Τοπείρου με ποσοστό 14,44%, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών με ποσοστό 9,61%, ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Βιστωνίδας με ποσοστό 3,80%, ο Δήμος Μύκης με ποσοστό 3,32%, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Ξάνθης (πρώην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Ξάνθης) με ποσοστό 1,29%, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με ποσοστό 1,28% και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης με ποσοστό 1,28%.
ΟΣΟΝ ΑΝΑΦΟΡΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω εταιρίας, μετά και από την τελευταία αύξησή του στις 24 Αυγούστου 2010, ανήλθε στο ποσό των 545.000,015 ευρώ, διαιρεμένο σε18.569 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας είκοσι εννέα ευρώ και τριάντα πέντε λεπτά (29,35ευρώ), γεγονός που οδήγησε σε τροποποίηση του άρθρου 6 του καταστατικού, η οποία καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών την 27 Αυγούστου 2010. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δήμου Αβδήρων, όταν και ελήφθη η σχετική απόφαση για παύση της εταιρίας, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε πως δεν έχει καταστεί δυνατόν να εξασφαλισθεί ο απαιτούμενος αριθμός προσώπων που θα αναλάβουν τη διοίκηση της εταιρίας, δεδομένου ότι με την εκλογή τους θα αναλάβουν και αυτοί την ποινική ευθύνη από την μη καταβολή των δεδουλευμένων εργατικών αμοιβών, των ασφαλιστικών εισφορών και των οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ γράφονται πλέον οι τελευταίες σελίδες της ιστορίας της Αναπτυξιακής Ξάνθης, ενώ παραμένει άγνωστο ακόμη το οριστικό φινάλε καθώς και το εάν θα αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που οδήγησαν την εταιρία στο κλείσιμό της στερώντας από την περιοχή ένα πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο!
ΚΑΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ στον Δήμο Ξάνθης σίγουρα αυτό δεν οφείλεται στο ότι ο Δήμαρχος αποφάσισε να “βγάλει τα παπούτσια” του, δηλώνοντας και επισήμως ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όποτε και εάν αυτές πραγματοποιηθούν. Αυτό που μυρίζει δεν είναι άλλο από συζητήσεις, σενάρια και εικασίες που σιγοψήνονται και αφορούν φυσικά το αυτοδιοικητικό αύριο του δήμου. Οι μνηστήρες αρκετοί, προς το παρόν, με αρκετά σενάρια να φαντάζουν πιθανά. Βέβαια το ερώτημα παραμένει ένα… μήπως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο; Όπου ξενοδόχος βλ. εκλογικό σώμα, το οποίο τελευταία παρουσιάζει τάσεις που χρήζουν ιδιαίτερες προσοχής και μελέτης!
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΧΩΡΙΣ… νέους αγρότες, επιστήμονες και ανέργους που είναι άλλωστε και οι ωφελούμενοι των υπό δρομολόγηση προγραμμάτων αλλά και χωρίς συνδικαλιστές και εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου. Δεν καλέστηκαν ή δεν παρέστησαν;
Σε έναν νομό που η ανεργία καταγράφει ιστορικά ρεκόρ κάθε μήνα, μια εκδήλωση που αφορά την ενημέρωση για το ενδεχόμενο επαγγελματικής αποκατάστασης με έμφαση στον πρωτογενή τομέα και δεν επετεύχθη ούτε καν ο στόχος μιας γεμάτης αίθουσας. Ίσως το γεγονός να οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση, παραλείψεις στην όλη διοργάνωση ή κακοί χειρισμοί από πλευράς των διοργανωτών ή απλώς να αποδίδεται στην έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς των πιθανόν ωφελούμενων. Το σίγουρο είναι ένα και προσδιορίζεται δια του αποτελέσματος. Άλλη μια εκδήλωση που έγινε για να γίνει!
Δεν υπάρχουν σχόλια