GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Offshore εταιρία με έδρα τους Τοξότες της Ξάνθης!

-Σύμφωνα με έρευνα της από τη Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων Έδρα τους Τοξότες Ξάνθης έχει μια υπεράκτια εταιρία (offshor...


-Σύμφωνα με έρευνα της από τη Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων

Έδρα τους Τοξότες Ξάνθης έχει μια υπεράκτια εταιρία (offshore) που συμπεριλαμβάνεται στις 107 υπεράκτιες που έχουν δημιουργηθεί σε φορολογικούς παραδείσους και παρουσιάζουν ως έδρα τους κάποια περιοχής της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων, η συγκεκριμένη υπεράκτια εταιρία δεν είναι εγγεγραμμένη στη λίστα αλλοδαπών εταιριών του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ δεν είναι γνωστοί οι ιδιοκτήτες της αλλά μόνο η διεύθυνση που έχει δηλωθεί. 

Στη συνολική λίστα των offshore που παρουσιάζει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, από τις 13 offshore εταιρίες με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους μόνο οι 18 συνδέονται με πρόσωπα τα οποία δήλωσαν διευθύνσεις εκτός Αττικής. Οι περισσότερες offshore εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας: στην πλατεία του Κολωνακίου στις οδούς Πανεπιστημίου, Σοφιανού, Τροίας, Παπαδιαμαντοπούλου, Βασιλίσσης Σοφίας και στη Λεωφόρο Συγγρού.

Από τις 33 offshore, οι μέτοχοι ή διαχειριστές των οποίων βρίσκονται στον δήμο Αθηναίων, οι 10 είναι στο Κολωνάκι. Τα συνδεόμενα φυσικά πρόσωπα που δήλωσαν διεύθυνση στην Αθήνα κατά κύριο λόγο προέρχονται από δικηγορικά γραφεία, κατασκευαστικές εταιρείες, τον χώρο της εστίασης, της πληροφορικής, αλλά και από σχολή χορού, ναυτιλιακή εταιρεία, ακόμα και από επιτροπή της ΕΥΔΑΠ, γράφουν Τα Νέα.

Στον Πειραιά εντοπίζονται πρόσωπα που μετέχουν σε 11 offshore και όλα έχουν σχέση με εφοπλιστικά γραφεία και ναυτιλιακές εταιρείες.

Στα νότια προάστια, τα πρωτεία κατέχει η Γλυφάδα όπου βρίσκονται φυσικά πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται σε 9 άγνωστες στις φορολογικές Αρχές υπεράκτιες εταιρείες. Ανάμεσά τους, γνωστοί παράγοντες από τον εφοπλιστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ ξεχωρίζει επιχειρηματίας του οποίου η εταιρεία έχει χρεοκοπήσει και το όνομά του φιγουράρει στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη που ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Μετέχοντες σε τρεις offshore έχουν δηλώσει διεύθυνση στη Βούλα - εκ των οποίων δύο είναι ιδιοκτήτες εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών -, ενώ άλλες δύο υπεράκτιες σχετίζονται με πρόσωπα στο Ελληνικό.

Από τα βόρεια προάστια, οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις συνδεόμενων φυσικών προσώπων με άγνωστες offshore εντοπίζονται σε Μαρούσι, Κηφισιά και Εκάλη, όπου έχουν δηλωθεί διευθύνσεις που σχετίζονται με 5, 3 και 2 υπεράκτιες αντιστοίχως. Τα πρόσωπα αυτά είναι γνωστοί επιχειρηματίες και κοσμικοί.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, έντονη παρουσία μετεχόντων σε offshore υπάρχει στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί εντοπίζονται 14 πρόσωπα και διευθύνσεις που σχετίζονται με υπεράκτιες εταιρίες. 

Μέτοχοι offshore εταιριών εντοπίζονται επίσης στο Φαληράκι της Ρόδου, στους Τοξότες Ξάνθης, στον Ελαιώνα Διακοφτού και στον Παπάδο του Δήμου Γέρας στη Μυτιλήνη.