GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Για… απόσυρση η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Ξάνθης!

-Φωτιές άναψε στο δημοτικό συμβούλιο ο ορισμός των μελών της Επιτροπής. Δεν δέχονταν τον Αγκόρτσα, Μπένης και Δημαρχόπουλος -Αντέδρασε ...


-Φωτιές άναψε στο δημοτικό συμβούλιο ο ορισμός των μελών της Επιτροπής. Δεν δέχονταν τον Αγκόρτσα, Μπένης και Δημαρχόπουλος
-Αντέδρασε η Αντιπολίτευση που πρότεινε η ίδια τον Αγκόρτσα για την Επιτροπή. Το θέμα τελικά αποσύρθηκε 

Εντάσεις πυροδότησε μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου η συζήτηση της συγκρότησης Τουριστικής Επιτροπής στον δήμο Ξάνθης, με το θέμα τελικά να αποσύρετε.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του 12ου θέματος που αφορούσε τον ορισμό των μελών της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης στον δήμο Ξάνθης τόσο ο κος Δημήτρης Μπένης, αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, όσο και ο κος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πρότειναν να μην γίνει αποδεκτή η πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης για ορισμό εκπροσώπου στην εν λόγω επιτροπή. 

Η Ένωση Ξενοδόχων Θράκης πρότεινε ως εκπρόσωπό της τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο στον δήμο και Αντιπρόεδρο της Ένωσης κ. Απόστολο Αγκόρτσα, με τους δύο προαναφερθέντες κυρίους να κάνουν λόγο για σύγκρουση συμφερόντων, προτάσσοντας ως επιχείρημα το γεγονός πως ο κος Αγκόρτσας έχει δικό του ξενοδοχείο, και ως εκ τούτου ανέφεραν πως δεν πρέπει να γίνει δεκτή η συμμετοχή του στη συγκεκριμένη Επιτροπή. 

Από τη μεριά του ο κος Αγκόρτσας εξήγησε πως η Ένωση Ξενοδόχων Θράκης πριν προχωρήσει στην όποια πρόταση εξέτασε τα κωλύματα συναλλαγών για τον κάθε δήμο και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα κωλύματος, καθώς όπως χαρακτηριστικά σημείωσε το ξενοδοχείο του υπάγεται στον δήμο Μύκης και όχι στον δήμο Ξάνθης, ενώ επισήμανε στο σώμα πως ο ίδιος συμμετέχει και στο Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα. 

Η στάση αυτή των κ. Μπένη και Δημαρχόπουλο προκάλεσε ακόμη και την έντονη αντίδραση του κ. Χρίστου Πούλιου, επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για τη Αλλαγή, ο οποίος πρότεινε να αφαιρεθεί από τις προτάσεις της παράταξής του για τη συγκρότηση της Επιτροπής ο κος Γρηγόρης Παναγιωτίδης και στη θέση αυτού να τοποθετηθεί ο κος Απόστολος Αγκόρτσας.  

Μετά και την αντίδραση του κ. Πούλιο ο κ. Μπένης πρότεινε να αποσυρθεί το θέμα ζητώντας να επανέλθει διαφορετικά με άλλη πρόταση από πλευράς της Ένωσης Ξενοδόχων. Υπέρ της συμμετοχής του κ. Αγκόρτσα τάχθηκε και ο αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Φανουράκης, ωστόσο τόσο ο κος Μπένης όσο και ο κος Δημαρχόπουλος παρουσιάζονταν ανένδοτοι στη στάση της, με το θέμα τελικά να αποσύρετε. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη συζήτηση του θέματος οι τόνοι ανέβηκαν και επικράτησε αναστάτωση για λίγα λεπτά μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ενώ για ακόμη μια φορά οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης περιστρέφονταν γύρω από τις τραγικές ελλείψεις που παρουσιάζει ο δήμος στην προώθηση και αξιοποίηση του τουριστικού του προϊόντος.