GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το φάντασμα της αμαρτωλής ΕΑΠΑΞ στοιχειώνει τον Δήμο Ξάνθης! (Ακούστε)

-Πόρισμα κόλαφος των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την ΕΑΠΑΞ -Δεν έχουν ιδέα στον δήμο….  δηλώνουν άγνοια για την ύπαρξη του πορίσματ...

-Πόρισμα κόλαφος των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την ΕΑΠΑΞ
-Δεν έχουν ιδέα στον δήμο….  δηλώνουν άγνοια για την ύπαρξη του πορίσματος! 

Πληροφόρηση σχετικά με το εάν έχει φτάσει στα χέρια του δήμου και του Δημάρχου Ξάνθης το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την αμαρτωλή ΕΑΠΑΞ, που βρίσκεται υπό εκκαθάριση, ζήτησε να λάβει από τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη η κα Μπέττυ Πατσίδου, δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης. 

Όπως ανέφερε η ίδια στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο έλεγχος από πλευράς των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη λειτουργία και τη διοίκηση της ΕΑΠΑΞ έχει ολοκληρωθεί και έχει αποδοθεί σε ειδικό πόρισμα, το οποίο φαίνεται ότι παρουσιάζει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον. Όταν ωστόσο ζήτησε να ενημερωθεί σχετικώς με το εάν έχει φτάσει στα χέρια του δήμου κάποιο τέτοιο πόρισμα ο δήμαρχος Ξάνθης ανέφερε πως «δεν έχει φτάσει κάτι τέτοιο στον δήμο και ως εκ τούτου δεν το γνωρίζω». 

Μάλιστα η κα Πατσίδου ζήτησε να ενημερωθεί αναφορικά με την πρόσφατη δίκη των εργαζομένων στην ΕΑΠΑΞ οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και την παρουσία εκεί του αντιδημάρχου οικονομικών υπηρεσιών του δήμου κ. Δημήτρη Μπένη. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια ανέφερε πως στη συγκεκριμένη δίκη ο κος Μπένης παρουσιάστηκε και κατέθεσε ως μάρτυρας, με την κα Πατσίδου να ζητά να ενημερωθεί για το εάν υπήρχε σχετική εξουσιοδότηση από πλευράς του δήμου για να πράξει κάτι τέτοιο και εάν για αυτό ήταν ενήμερος ο δήμαρχος Ξάνθης. 

«Δεν γνωρίζω εάν ήταν σε γνώση της νομικής υπηρεσίας του δήμου» ανέφερε στην απάντησή του ο δήμαρχος Ξάνθης με τη συζήτηση του θέματος να ολοκληρώνεται εκεί.  

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ThrakiToday.com εδώ και αρκετούς μήνες οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης έχουν ολοκληρώσει το έλεγχο στην ΕΑΠΑΞ και έχουν προχωρήσει στη σύνταξη του πορίσματος, το οποίο είναι στη διάθεση της διοίκησης, τουλάχιστον της ΕΑΠΑΞ ωστόσο περιέργως ο δήμος Ξάνθης δια του δημάρχου δηλώνει, επισήμως, άγνοια. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το πόρισμα είναι κόλαφος για διοικήσεις της αμαρτωλής εταιρίας ενώ παρουσιάζει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον καταδεικνύοντας με απόλυτη γλαφυρότητα τον τρόπο λειτουργίας αυτοδιοικητικών της περιοχής.  Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Ξάνθης κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των μετοχών στην ΕΑΠΑΞ και είναι ο μέτοχος που κατεξοχήν όριζε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο σε αυτήν.