GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μπλόκο στις διαγραφές φοιτητών

ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ Σήμα κινδύνου προς την πολιτεία εκπέμπουν οι πρυτάνεις των ελληνικών...


ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ


Σήμα κινδύνου προς την πολιτεία εκπέμπουν οι πρυτάνεις των ελληνικών ΑΕΙ, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τα ιδρύματα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη στοιχειώδη λειτουργία τους και βρίσκονται πλέον σε απορρύθμιση. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου τους οι πρυτάνεις αναφέρθηκαν στο σοβαρό θέμα της διαγραφής των φοιτητών, που έχουν ξεπεράσει τα έτη σπουδών τονίζοντας ότι αυτό αφορά το 1/3 των φοιτώντων.

Μεταβατικές ρυθμίσεις για τις διαγραφές φοιτητών προτείνουν οι πρυτάνεις
Οι πρυτάνεις επανέλαβαν τη διαφωνία τους στην αυτοδίκαιη διαγραφή των φοιτητών, καθώς θεωρούν ότι παραβιάζει τα νόμιμα δικαιώματα των ενδιαφερομένων και δημιουργεί κοινωνικό πρόβλημα, δεδομένου ότι αφορά τεράστιο αριθμό φοιτητών και ως εκ τούτου απαιτούνται μεταβατικές ρυθμίσεις.

Οσον αφορά στις περικοπές, υπογράμμισαν ότι τη δραστική μείωση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και της φοιτητικής μέριμνας ακολουθεί η δραστική μείωση και χρηματοδότηση του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β.), με αποτέλεσμα να περισταλεί δραματικά η πρόσβαση των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων και τις ηλεκτρονικές πηγές βιβλιογραφίας και να αποδυναμωθεί ακόμα και από τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις της η λειτουργία του πανεπιστημίου.

AΣτο μεταξύ το υπουργείο Παιδείας υπέγραψε και δημοσιεύτηκε στην Eφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για τις μετεγγραφές των φοιτητών, η οποία αφορά όσους εισήχθησαν το 2011-12 σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης επιτυχόντων, μέσω των πανελλαδικών Γενικού (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α' και Ομάδας Β'.

Οι μεταφορές θέσεων αφορούν Σχολές ή Τμήματα αντίστοιχα των Σχολών ή Τμημάτων εισαγωγής δεδομένου ότι βρίσκονται σε διαφορετική πόλη. Οι ημερομηνίες για την κατάθεση των αιτήσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ