GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επιτροπές μουσουλμάνων θα επιλέξουν τους ιεροδιδάσκαλους της Θράκης

-Συγκροτήθηκαν τρεις επιτροπές για τις τρεις Μουφτείες της Θράκης -Συνολικά προκηρύχθηκαν 270 θέσεις ιεροδιδασκάλων για την περιοχή  ...


-Συγκροτήθηκαν τρεις επιτροπές για τις τρεις Μουφτείες της Θράκης
-Συνολικά προκηρύχθηκαν 270 θέσεις ιεροδιδασκάλων για την περιοχή 

Στη συγκρότηση των τριών επιτροπών που θα προχωρήσουν στην επιλογή των ιεροδιδασκάλων για τη διδασκαλία του Κορανίου στα δημόσια σχολεία της Θράκης, στα οποία φοιτούν μουσουλμάνοι μαθητές, προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας κατ’ εφαρμογή της τροπολογίας για τους ιεροδιδασκάλους που ψηφίστηκε προσφάτως από τη Βουλή. 

Οι επιτροπές απαρτίζονται από πέντε άτομα ενώ ως πρόεδροι αυτών ορίζονται οι μουφτήδες Ξάνθης, Ροδόπης και Διδυμοτείχου, περιοχές στις οποίες αναφέρεται η σχετική τροπολογία.   

Έργο της κάθε επιτροπής είναι η επιλογή των καταλληλότερων ιεροδιδασκάλων για την εκάστοτε Μουφτεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39 του Ν. 3536/2007 όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 53 του Ν. 4115/2013, έπειτα από έλεγχο των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων και η κατάταξη των επιλεγόμενων σε αξιολογική σειρά, αναφέρεται στη σχετική απόφαση, ενώ σε άλλο σημείο αυτής γίνεται γνωστό πως η θητεία της Επιτροπής ισχύει από τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών πλήρωσης των υπό προκήρυξη ενενήντα 90 θέσεων ιεροδιδασκάλων ανά Μουφτεία για το 2013. 

Συνολικά θα προσληφθούν 270 ιεροδιδάσκαλοι ενώ στον κάθε πρόεδρο και στα μέλη της κάθε επιτροπής θα καταβληθεί αμοιβή, το ύψος της οποίας θα καθορισθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κατά τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.

Στις τρεις επιτροπές που συγκροτήθηκαν, μια για την Ξάνθη μια για την Κομοτηνή και μια για το Διδυμότειχο, συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και πτυχιούχοι της Θεολογικής Σχολής, ενώ η σύνθεσή των επιτροπών είναι αμιγώς μουσουλμανική. 

Η επιτροπή της Ξάνθης αποτελείται από:
1. Τον Σινίκογλου Μεμέτ Εμίν του Μεχμέτ, Μουφτή Ξάνθης. 
2. Τον Ζουμπούλ Τζεβήτ του Χουσεΐν, εκπαιδευτικό στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο στο Ρέμα του Δήμου Μύκης, με αναπληρωτή του τον Αζήζ Ορχάν του Νουρή, εκπαιδευτικό στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Γλαύκης.
3. Τον Μπαντάουι Χασάν του Αμπντάλλα, επίκουρο καθηγητή μεσαιωνικής ιστορίας του Αραβοϊσλαμικού Κόσμου στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
4. Τον Τζαμπάζ Μολά Μεμέτ Χασάν του Αλή και της Φατμέ, θεολόγο, απόφοιτο του Πανεπιστημίου Ισλαμικών Σπουδών Μεδίνας και Διευθυντή Ιεροσπουδαστηρίου Εχίνου με αναπληρωτή του τον Εμπλιούκ Ραμαδάν του Χουσεΐν, θεολόγο, απόφοιτο του Πανεπιστημίου Σελτσούκ.
5. Τον Οσμάν Αληοσμάν του Οσμάν, Διδάκτορα Ισλαμικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αλ−Αζχάρ, με αναπληρωτή του τον Ραήμ Φαχρή του Μουσταφά, με, Πτυχιούχο Ισλαμικής Θεολογίας και Ισλαμικού Ιερού Νόμου του Πανεπιστημίου Αλ−Αζχάρ. 

Πρόεδρο της Επιτροπής ορίζουμε τον Σινίκογλου Μεμέτ Εμίν, Μουφτή Ξάνθης.

Η επιτροπή της Ροδόπης αποτελείται από: 
1. Τον Μέτσο Τζαμαλή του Χαφούζιδρις, Μουφτή Κομοτηνής. 
2. Τον Σαδίκ Ισμαήλ Ιμπραχήμ του Χουσεΐν, εκπαιδευτικό στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Ιάσμου, με αναπληρωτή του τον Χασεκή Μεμέτ του Αλή, με εκπαιδευτικό στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο του Μάστανλι στην Κομοτηνή. 
3. Τον Μπαντάουι Χάσαν του Αμπντάλλα, με Επίκουρο Καθηγητή Μεσαιωνικής Ιστορίας του Αραβοϊσλαμικού Κόσμου στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
4. Τον Ιμάμ Τεφήκ Αμπτουλάχ του Μαμούτ, με Θεολόγο, απόφοιτο του Πανεπιστημίου ΑλΑζχάρ, με αναπληρωτή του τον Μποσνάκ Σαμπρή του Ασήμ, απόφοιτο Ισλαμικού Πανεπιστημίου Μεδίνας, Καθηγητή Ισλαμικής Θεολογίας και Διευθυντή Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής. 
5. Τον Δρ. Χαλήλ Τζιχάντ του Μπιλάλ, Πτυχιούχο Ισλαμικού Πανεπιστημίου Μεδίνας με ειδίκευση στον Ιερό Ισλαμικό Νόμο, κάτοχο Μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών στο Ισλαμικό Ιερό Κήρυγμα και Διδάκτορα Ισλαμικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Μεδίνας, με αναπληρωτή του τον Οσμάν Χαμζά του Αληοσμάν, με Πτυχιούχο Ισλαμικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Μεδίνας. 

Πρόεδρο της Επιτροπής ορίζουμε τον Μέτσο Τζαμαλή του Χαφούζιδρις, Μουφτή Κομοτηνής.

Η επιτροπή του Διδυμοτείχου αποτελείται από:
1. Τον Σερήφ Δαμάδογλου Μεμέτ του Αχμέτ, τοποτηρητή της Μουφτείας Διδυμοτείχου.
2. Τον Χασάν Μεμέτ του Μουχαμέρ, εκπαιδευτικό στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου, με αναπληρωτή του τον Πυρελή Μουμήν του Νουρή, εκπαιδευτικό στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Δερείου του Δήμου Σουφλίου.
3. Τον Μπαντάουι Χάσαν του Αμπντάλλα, Επίκουρο Καθηγητή Μεσαιωνικής Ιστορίας του Αραβοϊσλαμικού Κόσμου στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
4. Τον Σαμπρή Μποσνάκ του Ασήμ, απόφοιτο Ισλαμικού Πανεπιστημίου Μεδίνας, Καθηγητή Ισλαμικής Θεολογίας και Διευθυντή Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής, με αναπληρωτή του τον Σερήφ Δαμάδογλου Σιουκρή του Αχμέτ, Θεολόγο, απόφοιτο του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών Μεδίνας. 
5. Τον Δρ. Σερήφ Δαμάδογλου Γιασάρ του Αχμέτ, Πτυχιούχο Ισλαμικού Πανεπιστημίου Μεδίνας με ειδίκευση στον Ιερό Ισλαμικό Νόμο, Κάτοχο Μεταπτυχιακού Τίτλου Ισλαμικών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Αλ−Αζχάρ, Διδάκτορα Ισλαμικής Θεολογίας και Ισλαμικού Ιερού Νόμου του Πανεπιστημίου Αλ−Αζχάρ, με αναπληρωτή του τον Εφέντη Μουτζιαΐτ του Χαμδή, Θεολόγο, απόφοιτο του Πανεπιστημίου Σελτσούκ. 

Πρόεδρο της Επιτροπής ορίζουμε τον Σερήφ Δαμάδογλου Μεμέτ του Αχμέτ, Τοποτηρητή της Μουφτείας Διδυμοτείχου.