GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συστρατεύονται για την πάταξη του παρεμπορίου – Προσεχώς κινητοποιήσεις!

Το πλαίσιο των από κοινού κινητοποιήσεων και δράσεων τους για την πάταξη του λαθρεμπορίου έθεσαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε...


Το πλαίσιο των από κοινού κινητοποιήσεων και δράσεων τους για την πάταξη του λαθρεμπορίου έθεσαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Επιμελητήριο Ξάνθης εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας. 

Μετά από πρωτοβουλία του ΕΒΕ Ξάνθης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου στην οποία συμμετείχαν τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ και των Σερρών, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της περιοχής αλλά και γενικότερα της Β. Ελλάδος με αντικείμενο συζήτησης τη μάστιγα του παρεμπορίου και τους τρόπους αντιμετώπισής του. 

«Μετά από τη σύσκεψη αυτή λάβαμε κάποιες αποφάσεις όσον αναφορά τις από κοινού κινητοποιήσεις μας, ωστόσο ακόμη δεν είμαστε σε θέση να τις γνωστοποιήσουμε. Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι ενέργειες από πλευράς των εμπλεκόμενων φορέων θα συγκαλέσουμε νέα σύσκεψη στο Επιμελητήριο και με μια συνέντευξη τύπου θα ενημερώσουμε για όλες τις δράσεις μας» τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μια από τις μορφές διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα είναι και η συμβολική κατάληψη ενός εκ των τελωνείων της Β. Ελλάδος. 

«Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το ξέφραγο αμπέλι στη Βόρεια Ελλάδα. Μπορούμε και πρέπει να πατάξουμε το παρεμπόριο. Αυτό που ζητάμε από την πολιτεία είναι να εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι» εξηγεί ο κος Μωραΐτης σημειώνοντας παράλληλα πως η πρόσφατη πρόταση του Επιμελητηρίου Ξάνθης να αναλάβει αυτό τη στελέχωση και λειτουργία των ΚΕΛΑΥΕ, των ειδικών κλιμακίων ελέγχου για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, έπεσε στο κενό χωρίς να τύχει ανταπόκρισης. 

«Εμείς προτείναμε να έρθουν τα ΚΕΛΑΥΕ εδώ σε εμάς και εμείς θα βρούμε το προσωπικό να τα στελεχώσουμε. Φυσικά τα έσοδα από τις παραβάσεις θα μένουν σε εμάς. Ωστόσο καμία απάντηση δεν είχαμε για την πρότασή μας αυτή. Στου κουφού την πόρτα» τονίζει ο κος Μωραΐτης.