GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Η Θάτσερ πέθανε...Επιτέλους!»

Η είδηση του θανάτου της Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έφερε θλίψη σε όλους. Αντιθέτως, φανατικοί εχθροί της, το γιόρτασαν με πάρτι, σαμπάνιες και...


Η είδηση του θανάτου της Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έφερε θλίψη σε όλους. Αντιθέτως, φανατικοί εχθροί της, το γιόρτασαν με πάρτι, σαμπάνιες και χορούς σε δρόμους και πλατείες, ειδικά στην Σκοτία, όπου η «σιδηρά κυρία» ήταν ιδιαιτέρως αντιπαθής. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώθηκαν επεισόδια, όταν επενέβη η αστυνομία για να διαλύσει το πλήθος.

Αντι-θατσερικοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο, χορεύοντας και πίνοντας σαμπάνια, για να «γιορτάσουν» τον θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ, κρατώντας πανό ή φορώντας μπλουζάκια στα οποία αναγράφονταν : «η σκύλα πέθανε».

Μεγάλο πάρτι στήθηκε και στην Γλασκόβη όπου περίπου 300 άτομα ξεχύθηκαν χθες στους δρόμους, χορεύοντας και τραγουδώντας.

Διαδηλωτές φώναζαν από μεγάφωνα: «Μάγκι, Μάγκι, Μάγκι!» και το πλήθος απαντούσε : «νεκρή, νεκρή, νεκρή!».

Η διαμαρτυρία είχε οργανωθεί από τα social media και τα πλήθη είχαν συγκεντρωθεί από το απόγευμα, παρά τις οδηγίες του δημοτικού συμβουλίου περί του αντιθέτου. 

Πάνω από 100 άτομα συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την χαρά τους και στο Μπρίξτον, στο νότιο Λονδίνο, όπου είχαν σημειωθεί οι βίαιες ταραχές το 1981, δυο μόλις χρόνια αφότου είχε ανέβει η Θάτσερ στην εξουσία.

Επεισόδια στο Μπρίστολ
Εορτασμοί έλαβαν επίσης χώρα στη Βόρειο Ιρλανδία. Χθες, στους δρόμους του Μπέλφαστ αυτοκίνητα περνούσαν κορνάροντας, ενώ ο κόσμος άνοιγε σαμπάνιες.

Κατά τις διαδηλώσεις χαράς, δεν έλειψαν και τα επεισόδια. Τα ξημερώματα, στο Μπρίστολ, σε ένα από τα αντι-θατσερικά πάρτι, στην περιοχή Ίστον, υπήρξαν τραυματισμοί, όταν διαδηλωτές αψήφισαν τις οδηγίες των αστυνομικών που τους προέτρεπαν να διαλυθούν χωρίς φασαρίες.

Οι περίπου 200 συγκεντρωμένοι άρχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια και άλλα δοχεία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας παραμένει στο νοσοκομείο. Προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε αστυνομικό όχημα, ενώ έγινε και μια σύλληψη για βιαιοπραγίες.