GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μέχρι τις 8 Απριλίου οι δηλώσεις για ζημιές αγροτών στη Β. Ελλάδα

Παρατείνεται ως τις 8 Απριλίου η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων ζημιών καλλιέργειας στον Ελληνικό Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓ...


Παρατείνεται ως τις 8 Απριλίου η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων ζημιών καλλιέργειας στον Ελληνικό Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ)από τον παγετό που έπληξε δενδροκαλλιέργειες στις 17 Μαρτίου στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για καλλιέργειες αμυγδαλιάς, βερικοκιάς, δαμασκηνιάς, ροδακινιάς, σε επιτραπέζια και νεκταρίνια αλλά και ακτινιδίου σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκαν και 333 αιτήσεις παραγωγών και το πρόγραμμα του 2012 για επιχορηγήσεις εγκαταστάσεων αντιχαλαζικών δικτύων σε αμπελώνες, ροδιές, κερασιές, δαμασκηνιές, νεκταρίνια, βερίκοκα, μήλα, ροδάκινα, αχλάδια και ακτινίδια.

Το συνολικό ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε 5,3 εκατ. ευρώ.

Το Δ.Σ. του ΕΛΓΑ ενέκρινε την επιχορήγηση 8 εγκαταστάσεων αντιπαγετικών ανεμιστήρων σε καλλιέργειες κυρίως εσπεριδοειδών στους νομούς Άρτας και Αργολίδας και τη μεταστέγαση του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας.

Το μηνιαίο μίσθωμα μειώνεται σε 3.300 ευρώ έναντι 9.318,16 ευρώ, που πλήρωνε ο οργανισμός.

Τέλος, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση πιλοτικού προγράμματος για τη διαχείριση του πληθυσμού των αγριοκούνελων στη Λήμνο, που έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό και προκαλούν ζημιές στις καλλιέργειες.