GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πάνω από 3.000 λαθρομετανάστες στα Κέντρα Φύλαξης της ΑΜΘ!

-Προγραμματίζουν τη δημιουργία και άλλων Κέντρων Φύλαξης και επέκταση των υπαρχόντων  -Έκαναν φτερά οι δεσμεύσεις για προσωρινή λειτο...


-Προγραμματίζουν τη δημιουργία και άλλων Κέντρων Φύλαξης και επέκταση των υπαρχόντων 
-Έκαναν φτερά οι δεσμεύσεις για προσωρινή λειτουργία των Κ.Φ.Λ. στην Περιφέρεια ΑΜΘ
-Κ.Φ.Λ. λειτουργούν σήμερα σε Έβρο, Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα

Περισσότεροι από 3.000 είναι οι λαθρομετανάστες που κρατούνται στα Κέντρα Φύλαξης Λαθρομεταναστών της Περιφέρειας ΑΜΘ, τα οποία αν και ξεκίνησαν να λειτουργούν με τη δέσμευση ότι πρόκειται για προσωρινά κέντρα επί της ουσίας η λειτουργία τους πλέον έχει αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, υπάρχει προγραμματισμός από πλευράς του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για επέκταση των ήδη υπαρχόντων κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών καθώς και στη δημιουργία νέων, με στόχο να διπλασιαστεί ο αριθμός των κρατούμενων λαθρομεταναστών που σήμερα αγγίζουν τις 5.000, ενώ πρόθεση είναι να ξεπεράσουν τις 10.000. 

Συνολικά, στο σχέδιο του Υπουργείου, προβλέπεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δημιουργία συνολικά 25 χώρων πρώτης υποδοχής και κράτησης, διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως σε εγκαταστάσεις παλαιών στρατοπέδων. 

Σήμερα λειτουργούν έξι κέντρα κλειστής φιλοξενίας αλλοδαπών, στην Αμυγδαλέζα, στην Κομοτηνή, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, στο Παρανέστι Δράμας, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και στην Κόρινθο. Σε αυτά τα κέντρα  κρατούνται σήμερα στην Αμυγδαλέζα 1.665 μετανάστες, στην Κομοτηνή 427, στην Ξάνθη 440, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας 2.034, στο Παρανέστι Δράμας 320 και στην Κόρινθο 1.022.

Στις άμεσες προοπτικές είναι η λειτουργία κέντρου στην Ηπειρο, ενώ η αύξηση των παράνομων μεταναστών που επιλέγουν να περάσουν στην Ελλάδα από τα νησιά έχει βάλει στην ατζέντα του σχεδιασμού τη λειτουργία κέντρων πρώτης υποδοχής σε τουλάχιστον τέσσερα νησιά του Αιγαίου, συνολικής δυναμικότητας τουλάχιστον 1.000 ατόμων.