GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


246 άδειες διαμονής για εργασία σε αλλοδαπούς στην Περιφέρεια ΑΜΘ!

Συνολικά 30 νέες άδειες διαμονής για εργασία πρόκειται να χορηγήσει μέσα στο 2013 το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοι...


Συνολικά 30 νέες άδειες διαμονής για εργασία πρόκειται να χορηγήσει μέσα στο 2013 το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στον Νομό της Ξάνθης. Πρόκειται για άδειες που αφορούν 4 εργάτες κτηνοτροφίας, 4 εργάτες γης, 1 σαλιγκαροτρόφο και 21 αλιεργάτες με τη μορφή της εξαρτημένης εργασίας. 

Με την ίδια μάλιστα απόφαση χορηγούνται άλλες 13 άδειες διαμονής για τον Νομό της Ροδόπης. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 7 αλιεργάτες, 1 μάγειρα ανατολικής κουζίνας, 2 εργάτες γης και 3 εργάτες κτηνοτροφίας. Άδειες διαμονής με το ίδιο καθεστώς εργασίας προκηρύσσονται και για τον Νομό του Έβρου και αφορούν 32 αλιεργάτες, 1 εργάτη γης και 1 εργάτη κτηνοτροφίας.  Στη Δράμα με τη μορφή της εξαρτημένης εργασίας παραχωρούνται 8 νέες άδειες διαμονής, σε 7 εργάτες κτηνοτροφίας και σε έναν εργάτη γης. Παράλληλα παραχωρούνται δύο νέες άδειες διαμονής σε έναν εργάτη κτηνοτροφίας και έναν γης που απασχολούνται εποχιακά. 

Στην Καβάλα ο αριθμός των αδειών αγγίζει τις 141 για εργάτες με εξαρτημένη μορφή εργασίας και πρόκειται για 134 αλιεργάτες, 4 εργάτες κτηνοτροφίας και 3 εργάτες γης ενώ χορηγούνται άλλες 18 άδειες διαμονής σε 7 εργάτες κτηνοτροφίας και 11 γης που απασχολούνται εποχιακά. 

«Η χρονική διάρκεια της αρχικής άδειας διαμονής για εξαρτημένη εργασία των υπηκόων τρίτων χωρών θα είναι ετήσια. Όσον αφορά τους εποχιακά απασχολούμενους, η άδεια διαμονής τους θα εκδίδεται για χρονικό διάστημα έως έξι (6) μήνες. Η χρονική διάρκεια  της άδειας διαμονής των αλιεργατών δεν μπορεί να υπερβεί τους δέκα (10) μήνες» αναφέρονται μεταξύ άλλων στη σχετική απόφαση του Υπουργείου.