GRID_STYLE
TRUE
Σάββατο,12 Απρίλιος

Classic Header

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

Big Charlie Ξάνθη

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ σχεδιάζει την ανάπτυξη για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020

Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Αλεξανδρούπολη Με στόχο την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων ανάπτυ...


Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Αλεξανδρούπολη

Με στόχο την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων ανάπτυξης ενόψει του νέου ΕΣΠΑ και με την καινοτομία της ενεργής συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στον όλο σχεδιασμό και διαμόρφωση των προτάσεων, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της, διοργάνωσαν στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη 18 Απριλίου, Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη χάραξη του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020.

Στο αναπτυξιακό συνέδριο, όπου συμμετείχε πλήθος κόσμου, παρέστησαν και κατέθεσαν τις προτάσεις τους, εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής επιτροπής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής, ενώ παράλληλα έδωσαν το παρών ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιος Καρούντζος, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και Βιομηχανίας Γιώργος Στεργίου, η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Άννα Δαλαπόρτα και ο Γενικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στην ομιλία του στο συνέδριο ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, αναφερόμενος στην εμπειρία υλοποίησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου (2007 - 2013), πρότεινε οι παρεμβάσεις της νέας Προγραμματικής Περιόδου να υλοποιηθούν κυρίως μέσω 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Ειδικότερα πρότεινε, η διαχείριση των έργων, από την ένταξη μέχρι και την ολοκλήρωσή τους να γίνεται από την Περιφέρεια με μοναδικό κριτήριο τη χωροθέτησή τους. Έργα που υλοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας να διαχειρίζονται από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας αυτής, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακίδης.

Σε ότι αφορά τον βασικό αναπτυξιακό στόχο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε πως είναι «η σταδιακή ανασυγκρότηση και ο εκσυγχρονισμός του παραγωγικού προτύπου της Περιφέρειας, η διατήρηση και κατά το δυνατόν εμβάθυνση, της κοινωνικής συνοχής σε περιβάλλον αυξανόμενου ανταγωνισμού, ύφεσης και κρίσης, με την αξιοποίηση των πόρων της Περιφέρειας, την κινητοποίηση των υφισταμένων αλλά και νέων κοινωνικών συλλογικοτήτων και την αξιοποίηση της γεωγραφικής της θέσης».

Την προηγούμενη ημέρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας παρουσία ομάδας στελεχών και εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ Καβάλας, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Αθηνά αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου της Περιφέρειας, για το στρατηγικό σχεδιασμό της «Έξυπνης Εξειδίκευσης», τη σχέση του με την έρευνα και καινοτομία και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020.

Αλεξανδρούπολη – Πειραιάς: Δωρεάν θαλάσσια μεταφορά εμπορευμ...

10ο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων “Ξάνθη Πόλις Ονείρων”: Σήμερα...

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές στο πασχαλινό τραπέζι

Νέο εργαλείο για μισθούς, συντάξεις και εισφορές φέρνει το α...

Πότε καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα – Τι πρέπει να κάνει ο εργαζ...

Ά. Συρίγος: Ένταση θα υπάρξει με την Τουρκία – Θερμό επεισόδ...

Άστατος ο καιρός σήμερα Σάββατο με βροχές και κατά τόπους κα...

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

5+1 μυστικά της σχέσης σου που δεν πρέπει να μοιράζεσαι ποτέ...

Κακοπληρωτής το Δημόσιο: Χρωστά 2,53 δισ. ευρώ σε ιδιώτες