GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με ηλιοφάνεια και απρόοπτα τα Θεοφάνεια σε Ξάνθη και Πόρτο Λάγος! (+VIDEO)

-Στην Ξάνθη τραβούσαν τον Σταυρό πριν τον πετάξει ο Μητροπολίτης, στο Πόρτο Λάγος γλίστρησε και έφυγε με την πρώτη… Με τον ήλιο σύμμαχο ...

-Στην Ξάνθη τραβούσαν τον Σταυρό πριν τον πετάξει ο Μητροπολίτης, στο Πόρτο Λάγος γλίστρησε και έφυγε με την πρώτη…

Με τον ήλιο σύμμαχο και τον κόσμο να δίνει το παρών, παρά τον ψυχρό αέρα που κάθε τόσο έκανε την εμφάνισή του, πραγματοποιήθηκαν οι τελετές αγιασμού των υδάτων στην Π.Ε. Ξάνθης από νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Ωστόσο δεν έλειψαν και τα απρόοπτα καθώς στην πόλη της Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα στη γέφυρα του Κοσύνθου όταν ο Μητροπολίτης βούτηξε τον Τίμιο Σταυρό στα παγωμένα νερά του ποταμού οι θαρραλέοι που αψήφησαν το κρύο και περίμεναν να πιάσουν τον Σταυρό όρμησαν χωρίς δεύτερη σκέψη με το πρώτο πέταγμα του Σταυρού τραβώντας τον ενώ ο Μητροπολίτης προσπαθούσε να τον επαναφέρει για να τον πετάξει εκ νέου, όπως άλλωστε συνηθίζεται.

Το ίδιο συνέβη όμως και στη δεύτερη προσπάθεια του Μητροπολίτη να αγιάσει τα νερά του ποταμού, όταν και πάλι οι ενδιαφερόμενοι που βρίσκονταν εντός του ποταμού επιχείρησαν να πιάσουν τον Σταυρό, ενώ αυτός παρέμενε δεμένος. Ακολούθως ο Μητροπολίτης πέταξε τον Σταυρό λίγο πιο απόμερα επιβραβεύοντας όσους περίμεναν καρτερικά να ολοκληρωθεί η τελετή χωρίς να βιάζονται.

Τα ευτράπελα όμως δεν απουσίαζαν και από το λιμάνι του Πόρτο Λάγους όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει τον εορτασμό των Θεοφανίων. Εκεί ο Σταυρός που ήταν βέβαια δεμένος, γλίστρησε από τα χέρια του Μητροπολίτη πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η διαδικασία με αποτέλεσμα να βουτήξει ένας πολίτης μέσα στα νερά να πιάσει τον Σταυρό και να τον επιστρέψει στον Μητροπολίτη, ενώ λίγο αργότερα αυτός τον έριξε ξανά μέσα στη θάλασσα για να ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία.