GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διαψεύδει τα περί λαθροϋλοτομίας στον δήμο Τοπείρου το Δασαρχείο Ξάνθης!

Σε αναλήθειες και ανακρίβειες αποδίδει ο δασάρχης Ξάνθης, κος Ευάγγελος Μούρος, τον ντόρο που δημιουργήθηκε το απόγευμα της Κυριακής με ...

Σε αναλήθειες και ανακρίβειες αποδίδει ο δασάρχης Ξάνθης, κος Ευάγγελος Μούρος, τον ντόρο που δημιουργήθηκε το απόγευμα της Κυριακής με αφορμή μαζική εξόρμηση κατοίκων του δήμου Τοπείρου για την υλοτόμηση δέντρων που βρίσκονταν στην επαρχιακό οδό Θαλλασίας - Ευμοίρου και η οποία χαρακτηρίστηκε ως μαζική λαθροϋλοτομία.

Όπως εξηγεί ο κος Μούρος μιλώντας στο ThrakiToday.com τα όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή της Θαλλασίας «έγιναν νόμιμα, σε γνώση μας και φυσικά υπό την εποπτεία μας».

Εξηγώντας το τι ακριβώς συνέβη ο ίδιος αναφέρει πως από τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων υπεβλήθη αίτημα πριν από καιρό ώστε να κοπούν τα δέντρα τα οποία χαρακτηρίζονταν επικίνδυνα ενώ παράλληλα επειδή η ποσότητα των ξύλων δεν κρίθηκε εμπορεύσιμη αποφασίστηκε να διατεθεί στους κατοίκους της περιοχής για να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσής τους.  

 «Από το ΤΟΑΕΔ υπέβαλαν αίτημα να κοπούν οι λεύκες που βρίσκονται περιμετρικά της επαρχιακής οδού  με δυνατούς αέρες ήταν επικίνδυνες για την κυκλοφορία των οχημάτων και κρίναμε ότι έπρεπε να κοπούν. Γινόταν παρεμβάσεις και στο παρελθόν απλά αυτή τη στιγμή είπαμε να κάνουμε μεγαλύτερη παρέμβαση» εξηγεί ο κος Μούρος για να συμπληρώσει πως «απλώς δεν ήταν εμπορεύσιμη η ποσότητα των ξύλων είπαμε να τα πάρουν οι κάτοικοι των κοντινών οικισμών και όλα αυτά υπό την αιγίδα της δασικής υπηρεσίας».

8.000 χωρικά μοιράστηκαν φέτος!
Σε έξαρση ωστόσο βρίσκεται η λαθροϋλοτομία στην περιοχή της Ξάνθης, όπου τα κρούσματα που εντοπίζονται είναι εκτεταμένα.  Ωστόσο όπως εξηγεί ο κος Μούρος οι υπηρεσίες του Δασαρχείου καταβάλουν όλες τις δυνατές προσπάθειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Υπάρχει και έντονη η παρουσία της υπηρεσία. Τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων είχαμε τέσσερεις κατασχέσεις για παράνομη λαθροϋλοτομία και αυτό δείχνει ότι είναι πιο έντονη η παρουσία μας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα» σημειώνει ο Δασάρχης Ξάνθης ενώ όπως έχει γίνει γνωστό συνολικά 8.000 χωρικά καυσόξυλων έχουν διανεμηθεί στους κατοίκους της Ξάνθης, έναντι συμβολικού αντιτίμου.