GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε νέες οικονομικές περιπέτειες η ΔΕΥΑΞ - Άνοιγμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

-«Από το 2009 μέχρι και σήμερα μας χρωστάει περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ» καταγγέλλει ο δήμαρχος Νέστου! -«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είμαστε...

-«Από το 2009 μέχρι και σήμερα μας χρωστάει περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ» καταγγέλλει ο δήμαρχος Νέστου!
-«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είμαστε συνεπείς» αναφέρει  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ…  


Άνοιγμά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προς τον δήμο Νέστου από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του δήμου Ξάνθης κατήγγειλε ο δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα. 

Όπως εξήγησε ο ίδιος από το 2009 έως και σήμερα η ΔΕΥΑΞ αντλεί 6.000.000 κυβικά νερού ανά έτος από τις πηγές του Παραδείσου, οι οποίες ανήκουν χωροταξικά στον δήμο Νέστου χωρίς ωστόσο να τηρεί τη συμβατική της υποχρέωση καταβάλλοντας χρήματα μόνο για το 1.000.000 κυβικά νερού ανά έτος. Μάλιστα ο κος Μιχαηλίδης τόνισε πως υπάρχουν νομιμοποιητικά έγγραφα τα οποία και αποδεικνύουν την ποσότητα του νερού που έχει αντλήσει η ΔΕΥΑΞ και πως ο δήμος Νέστου θα κινηθεί νομικά πλέον για τη διεκδίκηση των οφειλών αυτών.    

ο κος Μανώλης Τσέπελης
«Η ΔΕΥΑΞ από το 2009 αντλεί 6.000.000 κυβικά νερό ανά έτος. Στη συμβατική της υποχρέωση αναφέρεται πως μέχρι 1.000.000 κυβικά νερού ανά έτος θα καταβάλει περίπου 10.000-12.000 ευρώ και για κάθε επιπλέον εκατομμύριο θα καταβάλει περίπου 80.000 ευρώ» σημείωσε ο κος Μιχαηλίδης συμπληρώνοντας πως «ωστόσο εντέχνως η ΔΕΥΑΞ αποφεύγει να αποδεχθεί αυτόν τον αριθμό των κυβικών λέγοντας πως καταναλώνει λιγότερο από 1.000.000 κυβικά νερού ανά έτος. Από το 2009 η κατανάλωση αυταπόδεικτα είναι 6.000.000 κυβικά ανά έτος και θα διεκδικήσουμε την καταβολή αυτής της οικονομικής διαφοράς που ανέρχεται στις 300-400.000 ευρώ για κάθε έτος».

Από την καταγγελία αυτή του δημάρχου Νέστου η ΔΕΥΑΞ φέρεται να έχει καταναλώνει 5.000.000 κυβικά νερό σε ετήσια βάση το οποίο προωθεί στους καταναλωτές της Ξάνθης, οι οποίοι αγοράζουν το νερό αυτό καταβάλλοντας αντίστοιχο χρηματικό ποσό, χωρίς ωστόσο στη συνέχεια η ΔΕΥΑΞ να αποδίδει το αντίστοιχο ποσό στον δήμο Νέστου για τη χρήση του νερού. «Εμάς δεν μας αφορά το πόσο χρεώνει ο νερό η ΔΕΥΑΞ στους δημότες, αλλά υπάρχει ένα νομιμοποίητο έγγραφο και μια συμβατική υποχρέωση που πρέπει να τηρηθεί» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κος Μιχαηλίδης. 

ο κος Σάββας Μιχαηλίδης
Σε επικοινωνία του ThrakiToday.com με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη αυτός ανέφερε πως οι καταγγελίες του κ. Μιχαηλίδη δεν ευσταθούν και πως η ΔΕΥΑΞ είναι συνεπής ως προς τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Ο ίδιος σημείωσε πως η ΔΕΥΑΞ δεν καταναλώνει 6.000.000 κυβικά νερού ανά έτος από τις πηγές του Παραδείσου, καθώς όπως ο ανέφερε δεν έχει τις υποδομές για τη μεταφορά τόσο μεγάλων ποσοτήτων νερού, ενώ παράλληλα τόνισε πως «εάν ο κος Μιχαηλίδης θέλει να κινηθεί νομικά ας το κάνει, εμείς είμαστε συνεπής».