GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κινδυνεύει να καταρρεύσει το παρέβριο ανάχωμα στον Έβρο!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Αγροτικός Σύλλογος Πυθίου, σχετικά με τις φθορές σε μεγάλο βαθμό, όπως καταγγέλλει, που έχει υποστεί σε...

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Αγροτικός Σύλλογος Πυθίου, σχετικά με τις φθορές σε μεγάλο βαθμό, όπως καταγγέλλει, που έχει υποστεί σε δύο σημεία του το παρέβριο ανάχωμα , το οποίο προστατεύει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στην περιοχή, από τον ποταμό Έβρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Αντώνη Πολυσάκη, την τελευταία πενταετία δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στο εν λόγω ανάχωμα παρά τις επισημάνσεις που έχουν γίνει από τους αγρότες, οι οποίοι προβλέπουν ότι σε επόμενη άνοδο στάθμη των υδάτων του ποταμού, τα συγκεκριμένα τμήματα θα καταρρεύσουν. 
 
«Σε μία τέτοια εξέλιξη, αποτέλεσμα θα είναι να αλλάξει η κοίτη του ποταμού και να χωράφια μας να μετατραπούν σε νησίδα του ποταμού. Αν συμβεί κάτι τέτοιο η κατάσταση δεν θα είναι αναστρέψιμη» υποστήριξε ο κ. Πολυσάκης, μιλώντας στην Ε.ΡΑ..Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής «πόρτας» σε άλλο ανάχωμα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση εκούσιας πλημμύρας σε τμήμα του τοπικού αγροκτήματος, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.