GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επεισοδιακή η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου – Αποχώρησε η μείζονα αντιπολίτευση!

-Τα αίματα άναψαν, λίγο έλειψε να πιαστ ούν στα χέρια με αφορμή... τη ΔΕΥΑΞ Επεισοδιακά εξελίχθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλί...

-Τα αίματα άναψαν, λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια με αφορμή... τη ΔΕΥΑΞ

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν και αυτή χρειάστηκε να διακοπεί ενώ στη συνέχεια η μείζονα αντιπολίτευση αποχώρησε εξαπολύοντας πλήθος κατηγοριών κατά του δημάρχου και της συμπολίτευσης.

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος της αποδοχής της παραίτησης του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΞ και στη συνέχεια της αντικατάστασής του. Ο επικεφαλής της παράταξης   Πολίτες για την Ξάνθης κ. Νίκος Ανταμπούφης ζήτησε τότε να αναφερθούν οι λόγοι της παραίτησης του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου με τον κ. Χρίστο Πούλιο να παίρνει τον λόγο αναφέροντας πως “αυτό το αλισβερίσι του στυλ δύο χρόνια εσύ δύο χρόνια εγώ, μισά λεφτά εσύ μισά λεφτά εγώ το ξέρουμε όλοι. Πρέπει να μας πουν ποιος είναι ο λόγος της παραίτησης” κάνοντας παράλληλα λόγο για κακοδιαχείριση στη ΔΕΥΑΞ.

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Πούλιου προκάλεσε την έκρηξη του δημάρχου Ξάνθης ο οποίος αισθητά   ενοχλημένος ανέφερε πως “ντροπή σας. Είναι δικαίωμα του καθενός να αλλάζει και να υποβάλει την παραίτησή του. Να παρακαλούμε να μην πέσει ο δήμος στα χέρια σας. Καήκαμε.... Δεν έχει ελλείμματα η ΔΕΥΑΞ λάθος κάνετε. Η επιχείρηση έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Δέστε τι γίνεται και αλλού. ”

Ακολούθως στον χορό των αντιδράσεων μπήκε και ο κος Θανάσης Ξυνίδης που ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκίνησε να μιλάει για οικονομικά ελλείμματα στη ΔΕΥΑΞ πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Τα αίματα άναψαν πολύ γρήγορα με τη συζήτηση να ξεφεύγει κατά πολύ από το όριο της ευπρέπειας με τον κ. Ξυνίδη να αποκαλεί “άνανδρο πρόεδρο” τον κ. Δημαρχόπουλο και αυτόν να ανταπαντά ότι “έχετε μάθει να εκβιάζετε”. Ο δήμαρχος αποχώρησε από την αίθουσα ενώ η συνεδρίαση διακόπηκε για μερικά λεπτά, με τις λογομαχίες να συνεχίζονται και τον δήμαρχο να επιστρέφει στην αίθουσα αποκαλώντας “ψεύτες” τα μέλη της αντιπολίτευσης, με αυτούς να απαντούν πως “εσείς είστε ψεύτες”. 

Αμέσως μετά από λίγα λεπτά η παράταξη Πολίτες για τη Αλλαγή αποχώρησε σύσσωμη από την αίθουσα των συνεδριάσεων με βαριές κατηγορίες για τον τρόπο λειτουργίας της συμπολίτευσης, κατηγορίες που δεν αποδέχθηκε ο δήμαρχος Ξάνθης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως “θα σας αποδείξω πως είστε ψεύτες για το συγκεκριμένο θέμα”

Φωτιές άναψε το Ηλεκτρονικό Κέντρο..
Ένταση πυροδότησε για ακόμη μια φορά επιστολή του Ηλεκτρονικού Ελληνικού Κέντρου (HEC), το οποίο είχε λάβει την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο για τη διοργάνωση του 1ου Πανθρακικού Ανταμώματος που θα λάβει χώρα το καλοκαίρι στην Ξάνθη. Τότε είχαν εκφραστεί αντιδράσεις από πλευράς μερίδας της αντιπολίτευσης θεωρώντας πως πίσω από την ως άνω οργάνωση κρύβονται ακροδεξιά στοιχεία. Αντιδράσεις ωστόσο που είχαν καμφθεί μετά και την παρουσία εκπροσώπου του HEC στο δημοτικό συμβούλιο που έδωσε διευκρινιστικές πληροφορίες  .
Σε νέα της επιστολή η οργάνωση ενημέρωσε τον δήμο Ξάνθης για την πορεία των εκδηλώσεων, στις οποίες συμμετέχουν ήδη το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης και η ΦΕΞ, ενώ παράλληλα ζητήθηκε από το δήμο οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του δήμου. Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του κ. Κολλάρου όσο και τον κ. Ανταμπούφη που έκαναν λόγο για “ύποπτες” ενέργειες από πλευράς της οργάνωσης με στόχο τις μειονοτικές παρεμβάσεις.

Σε παρέμβασή του ωστόσο ο δήμαρχος Ξάνθης ανέφερε πως “δεν θέλω να κάνω τον συνήγορο της οργάνωσης, αλλά αυτά που ακούστηκαν είναι πρωτοφανή. Δεν υπάρχει λόγος να φέρουμε την καταστροφή, αλλά ας μείνουμε στην προηγούμενή μας απόφαση”. Το θέμα δεν ζητήθηκε επί της ουσίας καθώς όπως ανέφερε ο δήμαρχος η οργάνωση απευθύνει το αίτημα στον  ο δήμαρχο προσωπικά και αυτός μπορεί να πράξει ότι κρίνει ο ίδιος κατάλληλο, θεωρώντας ωστόσο σε πρώτη φάση ο ίδιος πως ο δήμος πρέπει να παραμείνει στην απλή παραχώρηση των χώρων και να μην εμπλακεί στις εκδηλώσεις αν και εξήγησε πως τόσο το Λύκειο Ελληνίδων όσο και η ΦΕΞ αποτελούν δύο κορυφαίους συλλόγους της Ξάνθης και έχουν αναλάβει τη συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων.