GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Πρέπει να ελεγχθούν οι αγροτικές οργανώσεις»

Επιτακτική χαρακτηρίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης την ανάγκη επέκτασης των ελέγχων τόσο στις Δευτε...

Επιτακτική χαρακτηρίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης την ανάγκη επέκτασης των ελέγχων τόσο στις Δευτεροβάθμιες Αγροτικές Οργανώσεις (Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών), όσο και στους Πρωτοβάθμιους Συνεταιρισμούς, καθώς, όπως ανέφερε, διαχειρίστηκαν μεγάλα κρατικά κονδύλια και εμφανίζουν μεγάλα χρέη.

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τα πορίσματα ελέγχου των Αγροτικών Οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ για την πενταετία 2007-2011, τόνισε πως «θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και να εξακριβωθεί πού και πώς ξοδεύτηκαν τα χρήματα της ενίσχυσης των Τριτοβάθμιων Οργανώσεων που προέρχονται από τις ασφαλιστικές εισφορές των ίδιων των αγροτών στον ΕΛΓΑ».

Ο κ. Τσαυτάρης κάλεσε όλα τα κόμματα αλλά και τους αγρότες «να τοποθετηθούν ρητά στο θέμα των ελέγχων των Αγροτικών Οργανώσεων, όλων των βαθμίδων, ώστε ο Συνεταιριστικός θεσμός να παίξει απρόσκοπτα τον αναπτυξιακό του ρόλο σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα».