GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υπολειτουργούν τα Μουσικά Σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ – Δεν υπάρχουν χρήματα και καθηγητές!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται τα Μουσικά Σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπως και ολόκληρης της χώρας, καθώς σύμφωνα με την εφη...


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται τα Μουσικά Σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπως και ολόκληρης της χώρας, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία έχουν υποστεί δραματική μείωση των λειτουργικών του δαπανών, ενώ κάποια από αυτά απειλούνται ακόμη και με λουκέτο. 

Στο σύνολό τους τα Μουσικά Σχολεία υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης καθηγητών, κυρίως μουσικών ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες σε μουσικά μαθήματα. 
Μέχρι στιγμής, στα 42 μουσικά σχολεία όλης της χώρας έχουν χαθεί 9.708 διδακτικές ώρες, ενώ το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών μόλις στις 8 Ιανουαρίου και ενώ είχε ήδη εκπνεύσει το πρώτο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταμέτρηση που έκαναν, ενδεικτικά σε κάποια σχολεία, οι σύλλογοι γονέων, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου είχαν χαθεί σε εβδομαδιαία βάση οι εξής διδακτικές ώρες: Δράμα 467 ώρες, Καβάλα, 292, Ξάνθη 280, Κομοτηνή 291.

Πώς καλύπτει το υπουργείο Παιδείας αυτά τα κενά;  Στο μουσικό σχολείο Κομοτηνής. Για 300 κενές ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα, το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε πρόσληψη ωρομισθίων που αντιστοιχούν σε κάλυψη 12 ωρών. Με τον ίδιο τρόπο επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας να καλύψει τα τεράστια διδακτικά κενά σε όλα τα μουσικά σχολεία, ομολογώντας όμως την αδυναμία πλήρους κάλυψης εξαιτίας της έλλειψης πιστώσεων. «Υπάρχει και η πρόθεση και ο σχεδιασμός για την κάλυψη κενών στα μουσικά σχολεία, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων μας» ήταν η δήλωση που έκανε την περασμένη Πέμπτη ο υφυπουργός Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Ι. Γκιόκα, για τα οξυμένα προβλήματα των μουσικών σχολείων.

«Η πολιτική της κυβέρνησης καταδικάζει σε υπολειτουργία τα μουσικά σχολεία για μια ολόκληρη σχολική χρονιά, χωρίς αυτά να μπορούν να τηρήσουν το προβλεπόμενο αναλυτικό τους πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. Γκιόκας.

Μέχρι στιγμής, για την κάλυψη των κενών στα μαθήματα μουσικής παιδείας, το υπουργείο Παιδείας έχει προσλάβει 248 αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, ενώ όπως είπε ο κ. Παπαθεοδώρου «διατέθηκαν πιστώσεις για την πρόσληψη ωρομισθίων εμπειροτεχνών στα παραδοσιακά όργανα και από 8 Ιανουαρίου δόθηκε η δυνατότητα να γίνει πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών σε όλα τα μουσικά σχολεία συνολικά για 546 ώρες την εβδομάδα».