GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκδικάζονται τα ασφαλιστικά των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων της Ξάνθης! (+VIDEO)

Με κινητοποιήσεις έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης κατά τη διάρκεια της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 16 εργαζόμενο...

Με κινητοποιήσεις έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης κατά τη διάρκεια της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 16 εργαζόμενοι ΙΔΑΧ του δήμου Ξάνθης και της Π.Ε. Ξάνθης κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας συμπαρίστανται στους υπό απόλυση συνάδελφούς τους εργαζόμενοι της περιοχής.

Μετά από κάλεσμα τόσο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης όσο και του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης πραγματοποιήθηκε συμβολική στάση εργασίας το πρωί της Τετάρτης σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες με αντίστοιχη κινητοποίηση στον χώρο των δικαστηρίων. Οι 14 εργαζόμενοι ΙΔΑΧ του δήμου Ξάνθης που είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της διαθεσιμότητας πριν την εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία θέτονται αυτοδίκαια σε διαθεσιμότητα οι ΙΔΑΧ, κατάφεραν να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχοντας σε πρώτη φάση την προσωρινή διαταγή εκτέλεσης των ασφαλιστικών, απόφαση που έβαλε στον πάγο τη διαθεσιμότητα.

Αντίθετη ήταν η τύχη των 2 εργαζομένων ΙΔΑΧ της ΠΕ Ξάνθης οι οποίοι κατέθεσαν ασφαλιστικά μετά την εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Και οι δύο υποθέσεις εκδικάζονται σήμερα Τετάρτη 16 Ιανουαρίου. Όπως έγινε γνωστό ωστόσο παρά το γεγονός πως οι 14 ΙΔΑΧ του δήμου Ξάνθης παρέμειναν στην εργασία τους δεν αμείβονταν με το 100% του μισθού τους αλλά με το 75%, καθώς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποδέχθηκε μεν την παραμονή στις θέσεις εργασίας τους όχι όμως και την πλήρη καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Η συζήτηση των ασφαλιστικών θα πραγματοποιηθεί χωρίς ακροατήριο.Το παρών στις κινητοποιήσεις έδωσε και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κος Βασίλης Πολυμερόπουλος.