GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Την Τετάρτη εκδικάζονται τα ασφαλιστικά των υπό διαθεσιμότητα στην Ξάνθη

-Στάση εργασίας προκήρυξε για την ημέρα της εκδίκασης το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου αναμένεται εκτός απροόπτου να ε...

-Στάση εργασίας προκήρυξε για την ημέρα της εκδίκασης το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου αναμένεται εκτός απροόπτου να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου τόσο στον δήμο Ξάνθης όσο και στην Π.Ε. Ξάνθης κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Ήδη σε πρώτη φάση το Πρωτοδικείο Ξάνθης έβαλε φρένο στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στην περίπτωση 14 ΙΔΑΧ στον δήμο Ξάνθης προχωρώντας πριν από έναν περίπου μήνα στην προσωρινή εκτέλεση των ασφαλιστικών μέτρων, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να παραμείνουν στη θέση τους. Αυτό δεν συνέβη ωστόσο και για τους 2 ΙΔΑΧ της Π.Ε. Ξάνθης οι οποίοι κατέθεσαν και αυτοί ασφαλιστικά μέτρα κατά του Ν. 4093/2012, χωρίς την αντίστοιχη ωστόσο προσωρινή διαταγή εκτέλεσης από το Πρωτοδικείο Ξάνθης καθώς είχε προηγηθεί η εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που τους θέτει αυτομάτως σε διαθεσιμότητα.

Και οι δύο υποθέσεις ωστόσο εκδικάζονται την ίδια ημέρα, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Υπενθυμίζεται πως το Πρωτοδικείο Ξάνθης ήταν το πρώτο που ουσιαστικά πάγωσε την εφαρμογή της διαθεσιμότητας, έστω και προσωρινά, ενώ ακολούθησαν αντίστοιχες αποφάσεις ανά τη χώρα.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους που βρίσκονται υπό διωγμό το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης αποφάσισε να προκηρύξει στάση εργασίας κατά την ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών.

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα αναφέρει τα εξής:
Η Ε.Γ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης ομόφωνα
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ

Στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Ξάνθης, την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Ιανουαρίου 2013 από τις 10.00 πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται στην πόλη της Ξάνθης κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων .

Τη συγκεκριμένη ημέρα θα εκδικαστούν τα «Ασφαλιστικά Μέτρα» των συναδέλφων οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με το Ν. 4093/2012.

Οφείλουμε όλοι μας να δείξουμε την έμπρακτη συμπαράσταση στους συναδέλφους μας, με την παρουσία μας μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ν.Τ. ΞΑΝΘΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ    ΑΡΙΑΝΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ