GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Καπνός χωρίς φωτιά” στον Σύλλογο Πολυτέκνων Ξάνθης!

Εντόνως απασχόλησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα την τοπική κοινωνία της Ξάνθης καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και οι ο...

Εντόνως απασχόλησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα την τοπική κοινωνία της Ξάνθης καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και οι οποίες έκαναν λόγο για κακοδιαχείριση στα οικονομικά του Συλλόγου Πολυτέκνων Ξάνθης.

Από τη δημοσιογραφική έρευνα του ThrakiToday.com ωστόσο προκύπτει μια διαφορετική εκδοχή της πραγματικότητας, εκδοχή που απέχει κατά πολύ από τις μέχρι τώρα καταγγέλλουσες αναφορές φέρνοντας στην επιφάνεια ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από τη μακρόχρονη λειτουργία του Συλλόγου.

Σύντομο ιστορικό:
Η ρήξη στον Σύλλογο Πολυτέκνων έρχεται στο φως της δημοσιότητας πριν από μερικές μόλις εβδομάδες με μέλη της διοίκησης να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, να αφήνουν αιχμές για τη λειτουργία του Συλλόγου και την οικονομική διαχείριση σε αυτόν, και παράλληλα να προχωρούν στη σύσταση νέου Συλλόγου Πολυτέκνων στην Ξάνθη.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της ΑΣΠΕ (Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος) για αυτοδίκαιη αποβολή του Συλλόγου Ξάνθης, λόγω μη παρουσίας του σε δύο συνεχόμενες Γενικές Συνελεύσεις.

Από τη μεριά του Συλλόγου γίνεται τότε γνωστό πως στην πρώτη Γενική Συνέλευση καταγράφηκε η απουσία λόγω οικονομικής δυσκολίας ενώ στη δεύτερη υπήρξε εκπροσώπηση, η οποία ωστόσο δεν λογίστηκε και τυπικά ως τέτοια, ενώ το μέλος που παρέστη τότε στη Γενική Συνέλευση πλέον έχει αποχωρήσει, καθώς βρίσκεται στον νεόδμητο Σύλλογο.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων πραγματοποιεί μια σειρά από ενέργειες για την ανάκληση της απόφασης της ΑΣΠΕ, ενέργειες που μέχρι και σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί ενώ το θέμα όπως όλα δείχνουν θα λυθεί δικαστικώς.

Καταγγελίες για… κακοδιαχείριση!
Μετά τις αποχωρήσεις ωστόσο από το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων μια σειρά από καταγγελίες για κακοδιαχείριση από πλευράς της διοίκησης προκαλούν αναστάτωση στα μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων, καθώς αυτές είχαν να κάνουν με το κόστος θεώρησης των βιβλιαρίων καθώς και με το αντίτιμο που ζητείται από τα μέλη του Συλλόγου για την καταβολή των τροφίμων.

Από την έρευνα ωστόσο του ThrakiToday.com δεν προκύπτουν μεμπτά στοιχεία στη σκοπιμότητα είσπραξης των ως άνω ποσών, αφού το κόστος της θεώρησης των βιβλιαρίων κυμαίνεται σε περίπου 80 ευρώ, ωστόσο το ποσό αυτό καταβάλλεται μια φορά στα τρία χρόνια (η θεώρηση ήταν τριετής). Παράλληλα, στα οικονομικά στοιχεία του Συλλόγου παρουσιάζονται αριθμημένα αποκόμματα από την είσπραξη οικονομικού αντιτίμου κατά τη διάθεση των δεμάτων τροφίμων στα μέλη του Συλλόγου, ποσό ωστόσο που όπως προκύπτει αποδίδεται για την κάλυψη των εξόδων για τη συντήρηση των τροφίμων (χώροι που νοικιάζονται για τη συντήρηση των γαλακτοκομικών).    

Παρά τη διαγραφή υπήρξε αλληλογραφία…
Εντύπωση παράλληλα προκαλεί το γεγονός πως παρά το ότι σύμφωνα με το καταστατικό της ΑΣΠΕ μετά την καταγραφή δύο απουσιών σε δύο συνεχόμενες Γενικές Συνελεύσεις επιβάλλεται αυτοδικαίως η αποβολή του μέλους, στην περίπτωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Ξάνθης αυτό δεν συνέβη, μιας και η απόφαση της διαγραφής κοινοποιείται στον Σύλλογο πολλούς μήνες μετά τη Γενική Συνέλευση, ενώ στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί διατηρείται η αλληλογραφία μεταξύ του Συλλόγου και της ΑΣΠΕ με τον πρώτο να ζητά και να λαμβάνει πιστοποιητικό το οποίο αποδεικνύει πως αποτελεί μέλος της ΑΣΠΕ και το οποίο καταθέτει για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης τροφίμων της Ε.Ε.   

Αισιοδοξία για το μέλλον!
Η αναστάτωση που έχει προκληθεί στον Σύλλογο Πολυτέκνων Ξάνθης φαίνεται πως ξεκίνησε από ένα καθαρά τυπικό πρόβλημα που ανέκυψε στη σχέση του Συλλόγου και της ΑΣΠΕ, πρόβλημα ωστόσο που διογκώθηκε χωρίς να υπάρχει λόγος απειλώντας να αφήσει στον αέρα και στην κυριολεξία ξεκρέμαστα 2.500 μέλη, πολύτεκνων οικογενειών, τα οποία χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τον Σύλλογο για την έκδοση νομιμοποιητικών παραστατικών, τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους καθώς και την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης. Από τη μεριά του Συλλόγου επισημαίνεται πως το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα και πολύ σύντομα θα επέλθει εκ νέου η γραφειοκρατική νηνεμία, ενώ ξεκαθαρίζεται πως ο Σύλλογος λειτουργεί και συντηρείται από τα ίδια του τα μέλη, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε αυτά.