-Τα ξενοδοχεία έμειναν απλήρωτα, οι συνοριοφύλακες έχουν φύγει και οι Ξενοδόχοι αναζητούν…. λύση Απλήρωτα παραμένουν στο σύνολό τους τα Ξε...
-Τα ξενοδοχεία έμειναν απλήρωτα, οι συνοριοφύλακες έχουν φύγει και οι Ξενοδόχοι αναζητούν…. λύση
Απλήρωτα παραμένουν στο σύνολό τους τα Ξενοδοχεία της Θράκης τα οποία φιλοξενούσαν τους τελευταίους μήνες τους συνοριοφύλακες που είχαν μεταφερθεί στην περιοχή.
Απλήρωτα παραμένουν στο σύνολό τους τα Ξενοδοχεία της Θράκης τα οποία φιλοξενούσαν τους τελευταίους μήνες τους συνοριοφύλακες που είχαν μεταφερθεί στην περιοχή.
Παρά το γεγονός πως οι συνοριοφύλακες διέμειναν κανονικά στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής για όλο αυτό το χρονικό διάστημα και πλέον έχουν αποχωρήσει έχουν αφήσει πίσω τους οφειλές που ξεκινούν από τις 15.000-20.000 ευρώ ανά ξενοδοχειακή μονάδα, ενώ σε αρκετές των περιπτώσεων αγγίζουν τις πολλές χιλιάδες ευρώ.
«Τα περισσότερα ξενοδοχεία της Θράκης δεν έχουν πληρωθεί από το Υπουργείο για τη φιλοξενία των συνοριοφυλάκων. Καταστρέψαμε την περιοχή μας τουριστικά δημιουργώντας μια εικονική φυλακή για τους λαθρομετανάστες, τους οποίους τους φέραμε εδώ και τους κρατάμε για λίγο και μετά τους πάμε στην Αθήνα» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κος Απόστολος Αγκόρτσας εξηγώντας πως «το τιμολόγιο κόβεται μεν στο όνομα του Αστυνομικού και ζητείται έγκριση για να πληρωθεί από την Αθήνα, δεν είναι αυτός υπόλογος αυτός σε εμάς αλλά το κράτος».
Μέχρι και σήμερα τα Ξενοδοχεία δεν έχουν αποπληρωθεί παρά το γεγονός πως έχουν προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες τους με τον κ. Αγκόρτσα να επισημαίνει πως «τα μεγάλα ξενοδοχεία είναι απλήρωτα εδώ και μήνες. Έχουν ξοδέψει αυτοί οι άνθρωποι λεφτά σε ρεύμα, νερό, ΦΠΑ και αναλώσιμα και μέχρι στιγμής δεν έχουν πληρωθεί».
Ήδη υπήρξε μια πρώτη συνάντηση με τον Υπουργό για να βρεθεί λύση στο θέμα, λύση ωστόσο που δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής. «Οι αστυνομικοί έχουν φύγει αλλά οι λογαριασμοί έχουν μείνει ανοιχτοί» σημειώνει ο κ. Αγκόρτσας.
Προς το παρόν από τη μεριά των Ξενοδόχων γίνεται γνωστό πως δεν εξετάζεται η δικαστική διεκδίκηση των χρημάτων, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι χρονοβόρο για τους ίδιους και δαπανηρό, ενώ παράλληλα ευελπιστούν ότι θα τους καταβληθούν τα χρήματα.