GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απέκτησε μετρητή ατμοσφαιρικής ρύπανσης η Ξάνθη (+video)

Δειγματοληπτικό μετρητή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης απέκτησε, μετά από πρωτοβουλία του ΔΠΘ, η Ξάνθη και άμεσα αναμένονται τα πρώτα δείγμα...

Δειγματοληπτικό μετρητή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης απέκτησε, μετά από πρωτοβουλία του ΔΠΘ, η Ξάνθη και άμεσα αναμένονται τα πρώτα δείγματα των ερευνών για τους ρύπους της ατμόσφαιρας. 

«Μας παραχωρήθηκε ένα κλωβός απ’ αυτούς που χρησιμοποιούν στα καρναβάλια στην Ξάνθη και τοποθετήσαμε τρεις δειγματολήπτες πάνω και από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα πρώτα δείγματα» αναφέρει ο καθηγητής της Φυσικής της Ατμόσφαιρας του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ κος Χρήστος Ραψωμανίκης.

Μετά από σχετικό αίτημα του ΔΠΘ ο δήμος Ξάνθης, παρά το γεγονός πως στην αρχή επέδειξε χαρακτηριστική και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, παραχώρησε έναν χώρο πίσω από το Δημοτικό Αμφιθέατρο του δήμου Ξάνθης όπου έχουν τοποθετηθεί οι τρεις δειγματολήπτες. «Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε τις μετρήσεις και θα μπορούμε να δώσουμε στοιχεία για το εάν έχουμε υπερβάσεις των όσων ορίζουν τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την ατμόσφαιρα της πόλης, ειδικά τώρα με τις καύσεις τόσο των τζακιών όσο και των σομπών» επισημαίνει ο κος Ραψωμανίκης. 
ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012