GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο ΕΣΠΑ αναπτυξιακά έργα πνοής για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης!

-Η γέφυρα στα Πηγάδια, η γέφυρα του Πολυσίτου, η παραλία του Μυρωδάτου και ο αναδασμός της Γενισέας προς ένταξη…    Μια σειρά από ...

-Η γέφυρα στα Πηγάδια, η γέφυρα του Πολυσίτου, η παραλία του Μυρωδάτου και ο αναδασμός της Γενισέας προς ένταξη… 

 

Μια σειρά από αναπτυξιακά έργα πνοής για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και ήδη έχει δρομολογηθεί η χρηματοδότησή τους.

«Σε συνάντηση που είχαμε με το Υπουργείο Ανάπτυξης μείνανε εμβρόντητοι με αυτό που συμβαίνει στην ΠΑΜΘ. Τα συμβασιοποιημένα έργα για την Περιφέρεια ήταν στο 36% πέρσι τον Δεκέμβριο και φτάσαμε στο τέλος του έτους να αγγίζουμε το 100%» επισημαίνει ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κος Άρης Γιαννακίδης εξηγώντας πως η Π-ΑΜΘ βρίσκεται στην πρώτη θέση απορροφητικότητας συμβασιοποιημένων έργων σε όλη τη χώρα. 

«Αναφερόμαστε σε μια σειρά από έργα όνειρα για την περιοχή τα οποία ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια το καθένα και πιστεύουμε ότι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους θα ξεπεράσουμε το 120% σε σωματοποιημένα έργα» τονίζει χαρακτηριστικά ο κος Γιαννακίδης συμπληρώνοντας πως «στην περιοχή της Ξάνθης μέσα σε ένα μήνα θα υπάρχουν αποφάσεις ένταξης για έργα που αφορούν τη γέφυρα στα Πηγάδια, η γέφυρα του Πολυσίτου, η παραλία του Μυρωδάτου και πιστεύω ότι θα μπει και η απόφαση ένταξης του αναδασμού της Γενισέας. Ήδη ο κος Καραλίδης έχει διασφαλίσει μια επιπρόσθετη χρηματοδότηση για τους αναδασμούς στην ευρύτερη περιοχή και μιλάμε για πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ».
ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012