-Δεν έχουν χρήματα για βενζίνη για να πάνε στο εργοστάσιο, ανησυχούν και αγωνιούν για το μέλλον τους -Συναντήθηκαν ηγετικά μέλη των σωμα...
-Δεν έχουν χρήματα για βενζίνη για να πάνε στο εργοστάσιο, ανησυχούν και αγωνιούν για το μέλλον τους
-Συναντήθηκαν ηγετικά μέλη των σωματείων, στο γραφείο του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή και του Ηλία Παπαδόπουλου – ζητήθηκε η στήριξη των εργαζομένων για να αγοράσει την ΣΕΚΑΠ ο τρίτος!
Συνάντηση με μέλη από τα δύο προεδρεία των σωματείων εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ επιδίωξε και πραγματοποίησε ο ένας εκ των ενδιαφερόμενων για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ στη ΣΕΚΑΠ κος Ηλίας Παπαδόπουλος, παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της εταιρίας κου Χρίστου Πούλιου στο γραφείο του τελευταίου.
Στη συνάντηση, όπως επιβεβαίωσαν με τα λεγόμενά τους οι δύο πρόεδροι των σωματείων μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή “Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα”, ο κος Παπαδόπουλος ανέφερε στους εργαζόμενους την πρόθεσή του να επενδύσει 30 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση της ΣΕΚΑΠ, ζητώντας παράλληλα από τους εργαζόμενους να δεχθούν μειωμένες απολαβές.
«Ο κάθε ενδιαφερόμενος κάνει τη δουλεία του, θέλουν να δουν τι κλίμα επικρατεί» ανέφερε ο κος Κώστας Γαβριηλίδης πρόεδρος ενός εκ των δύο σωματείων εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ επιβεβαιώνοντας πως υπήρξε συνάντηση με τον κ. Παπαδόπουλο και πως σε αυτή, τον συντονισμό είχε ο κος Χρίστος Πούλιος. Από τη μεριά του ο πρόεδρος του έτερου σωματείου εργαζομένων κος Γιάννης Ζαπτής τόνισε πως «όλοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε για να πετύχει και όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτες. Μόνο ο Παπαδόπουλος μας φώναξε να συζητήσουμε».
Σε δεινή οικονομική θέση οι εργαζόμενοι!
«Αυτοί που τόσα χρόνια πέρασαν ωραία στη ΣΕΚΑΠ τώρα δεν θέλουν να τη βλέπουν και εμείς έχουμε γίνει οι πιστωτές της εταιρίας. Κάποιοι ονειρεύονται ότι θα είναι στην “επόμενη μέρα”, στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο. Αυτό υπάρχει εδώ και καιρό και είναι γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις» σχολίασε ο κος Γαβριηλίδης προσθέτοντας πως «όλοι αυτοί θα μας βρουν απέναντί τους γιατί οι εργαζόμενοι, την ίδια ώρα που κάποιοι καταστρώνουν τα δικά τους σχέδια, δεινοπαθούν και δεν έχουν χρήματα ούτε την βενζίνη τους να πληρώσουν για να έρθουν στη δουλεία».
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του παρέμβασης στη ραδιοφωνική εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα ο κος Γαβριηλίδης επέλεξε να αναφερθεί και στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ στην ίδια εκπομπή, στις οποίος έκανε λόγο για “ξαφνική” αύξηση του χρέους της ΣΕΚΑΠ στα 100.000.000 ευρώ.
«Δεν ξέρω για πιο λόγο ο κος Πράτσος, ενώ δεν έχει έρθει εδώ και τρεις μήνες στο εργοστάσιο βγήκε στο ραδιόφωνό σας και στην εκπομπή σας για να πει ότι αυξήθηκε το χρέος της ΣΕΚΑΠ, χωρίς να το αιτιολογήσει όλο αυτό, παρά μόνο είπε ότι κάποια στιγμή θα μιλήσει» υπογράμμισε ο κος Γαβριηλίδης, συμπληρώνοντας, πως «είμαστε 270 εργαζόμενοι και θέλουμε το μεροκάματό μας και ο πρόεδρος είναι απών, ενάμιση χρόνο τώρα είμαστε σε απελπιστική κατάσταση».
Ήδη την περασμένη εβδομάδα καταβλήθηκε στους εργαζόμενους ένας από τους μισθούς που τους οφείλει η εταιρία, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι αρκετό, όπως ξεκαθαρίζουν οι ίδιοι, να τους βγάλει από τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. «Είμαστε γεμάτοι αγωνία και ανησυχία για το μέλλον μας, εάν θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και το μέλλον της εταιρίας» σημειώνει ο κος Γιάννης Ζαπτής, εξηγώντας πως οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τη ΣΕΚΕ, εφόσον προχωρήσει και αυτή μετά την ΑΤΕ στην πώληση του μετοχικού της μεριδίου να θέσει ως όρους τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας.
Θεωρώντας, ο κος Ζαπτής ότι υπάρχουν τα περιθώρια για διαπραγματεύσεις από μεριάς ΣΕΚΕ συνέχισε, «Ζητήσαμε από τη ΣΕΚΕ να δεσμευτεί ότι θα πουλήσει υπό όρους το μερίδιο της και αυτοί θα είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και η ΣΕΚΕ έχει ήδη κοινοποιήσει επιστολή της προς την Deloite με αυτούς ακριβώς τους όρους» επισημαίνει ο κος Ζαπτής, αν και είναι γνωστό ήδη από τη πρώτη φάση του δεύτερου διαγωνισμού για την πώληση των μετοχών της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ στη ΣΕΚΑΠ πως θα επιλεχθεί η πιο συμφέρουσα και καλύτερη οικονομική προσφορά, χωρίς να γίνεται μνεία ούτε στις θέσεις εργασίας αλλά ούτε στη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας. Δυστυχώς ο χρόνος που σπαταλήθηκε σε τακτικισμούς δεν γυρίζει πίσω με ότι αυτό κι’ αν συνεπάγετε για τους εμπλεκόμενους στο μετοχολόγιο της ΣΕΚΑΠ με τους εργαζόμενους ή κάποιους απ’ αυτούς, στο τέλος, να πληρώνουν …το μάρμαρο.