GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χωρίς δική του στέγη το Ειδικό Σχολείο στην Ξάνθη – κάνουν μάθημα σε λυόμενα!

-Περιμένουν εδώ και πέντε χρόνια την ένταξη της κατασκευής κτηρίου σε κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα -Το ίδιο πρόβλημα και στην Καβάλα πέ...

-Περιμένουν εδώ και πέντε χρόνια την ένταξη της κατασκευής κτηρίου σε κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα

-Το ίδιο πρόβλημα και στην Καβάλα πέρσι, αλλά λύθηκε φέτος! 

 

Αντιμέτωποι με τριτοκοσμικές συνθήκες έρχονται καθημερινά οι 26 μαθητές του Ειδικού Σχολείου Ξάνθης οι οποίοι καλούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα σε τρία λυόμενα κτήρια που έχουν τοποθετηθεί στο Γυμνάσιο της Γενισέας στην Ξάνθη.
 
Όπως είναι γνωστό εδώ και πέντε περίπου χρόνια το Ειδικό Σχολείο Ξάνθης, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου στη Γενισέα, αντιμετωπίζει σοβαρό κτηριακό πρόβλημα, με τους μαθητές του να κάνουν μάθημα σε θερμοκρασίες ιδιαίτερα χαμηλές κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου ενώ το καλοκαίρι “σκάνε από τη ζέστη”.
 
«Δεν έχουμε κτήριο και αυτό είναι σήμερα το μεγαλύτερό μας πρόβλημα. Τα παιδία κάνουν μαθήματα σε τρία λυόμενα το καλοκαίρι ζεσταίνονται και τον χειμώνα παγώνουν» εξηγεί ο Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου κος Μένιος Ψωμακέλης, για να συμπληρώσει πως «πρέπει να βρεθεί λύση με το κτηριακό. Εδώ και πέντε χρόνια προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τον φάκελο για την ένταξη του έργου της κατασκευής κτηρίου σε κάποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα, αλλά λείπουν κάποιες “πινελιές” και δεν ξέρω γιατί καθυστερεί το θέμα».
 
Όπως σημειώνει μάλιστα ο ίδιος, κατά την άποψή τους, η κολυσιεργεία οφείλεται στον μικρό αριθμό των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο, με τον κ. Ψωμακέλη ωστόσο να ξεκαθαρίζει πως «δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς οι ανάγκες των μαθητών είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Πέρσι είχαμε και τα παιδιά από την Καβάλα γιατί και εκεί είχαν πρόβλημα το κτήριο τους. Αλλά μέσα σε έναν χρόνο το πρόβλημα λύθηκε και σήμερα υπάρχει κτήριο».

Στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, πέραν του κτηριακού, το Ειδικό Σχολείο βρέθηκε αντιμέτωπο με δύο πολύ σοβαρά προβλήματα, το μεν πρώτο αφορούσε τη μεταφορά των μαθητών και το δε δεύτερο την κάλυψη των θέσεων των εκπαιδευτικών του σχολείου. «Τα προβλήματα αυτά όντως υπήρχαν αλλά ευτυχώς ξεπεράστηκαν. Υπάρχουν πλέον εκπαιδευτικοί, αν και μας λείπουν δύο σημαντικές ειδικότητες για ένα Ειδικό Σχολείο, αυτή του μουσικού και του εικαστικού, ενώ και το θέμα της μεταφοράς λύθηκε αφού ξεκίνησαν τα ταξί τα σχολικά δρομολόγια και πλέον οι μαθητές έρχονται κανονικά στα μαθήματά τους».