GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΚ! Ναι, μεν….. αλλά……..

Ο δρόμος για το σούπερ μάρκετ πολλές φορές ελλοχεύει κινδύνους, οι οποίοι στο σύνολό τους έχουν ως αποτέλεσμα το «άδειασμα» της τσέπης μ...

Ο δρόμος για το σούπερ μάρκετ πολλές φορές ελλοχεύει κινδύνους, οι οποίοι στο σύνολό τους έχουν ως αποτέλεσμα το «άδειασμα» της τσέπης μας αλλά και την συναισθηματική μας φόρτιση από λανθασμένους χειρισμούς. Αυτοί όμως, είναι οι νόμοι της αγοράς, τους οποίους καλό θα ήταν να γνωρίζει ο καταναλωτής ώστε να αποφεύγει τις συναισθηματικές παγίδες που κρύβουν τα  «φανταχτερά» ράφια των μαγαζιών.

 Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ορισμένες βασικές παραμέτρους, που θα πρέπει να έχει κατά νου ο καταναλωτής όταν πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ. Διότι ο ενημερωμένος καταναλωτής είναι και ο κερδισμένος τελικά καταναλωτής.

1.    Πριν από κάθε επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ συντάξτε έναν κατάλογο με τα προϊόντα που χρειάζεστε και προσπαθήστε να τον ακολουθήσετε. Αν κάτι δεν επείγει τοποθετήστε το σε μια ξέχωρη λίστα με προϊόντα «μη άμεσα χρήσιμα». Την λίστα αυτή  βάλτε την σε μέρος που να έχετε καθημερινή οπτική επαφή.

2.    Παρακολουθείτε συχνά τα φυλλάδια των σούπερ μάρκετ με τις τρέχουσες προσφορές ώστε αν υπάρχει προϊόν που το είχατε τοποθετήσει στη λίστα των «μη άμεσα χρήσιμων», να το αγοράσετε σε συμφέρουσα τιμή – προσφορά. 

3.    Φροντίστε πριν την επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ να έχετε γεμάτο στομάχι. Σε αντίθετη περίπτωση ίσως προσπαθήσετε να ικανοποιήσετε το αίσθημα της πείνας αγοράζοντας περισσότερα, μη αναγκαία αγαθά.

4.    Πολλές φορές η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ γίνεται από όλη την οικογένεια, σαν μία ευχάριστη οικογενειακή στιγμή. Αν ακολουθείτε αυτή την τακτική συμφωνήστε από πριν με τα παιδιά τον ακριβή αριθμό των προϊόντων που μπορούν να αγοράσουν, ( π.χ. ένα χυμό και ένα κουτί μπισκότα ). Να είστε συνεπείς σε αυτό που συμφωνείτε και να μην δέχεστε διαπραγματεύσεις, παρασυρόμενοι από κλάματα ή εκρήξεις θυμού.

5.    Πριν προχωρήσετε στο ταμείο καλό θα ήταν να κάνετε έναν σύντομο υπολογισμό των προϊόντων που έχετε στο καρότσι.

6.    Κοιτάτε πάντα εκτός από την τιμή και την ποσότητα του προϊόντος. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πιο τελικά προϊόν σας συμφέρει να επιλέξετε. 

7.    Αν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, αναβάλλεται την επίσκεψη για μια άλλη φορά. Έτσι θα έχετε χρόνο να συγκρίνεται προϊόντα και τιμές προς όφελος της τσέπης σας.

8.    Μετά από κάθε έξοδο ελέγχεται την απόδειξη. Συχνά υπάρχουν λάθη που δεν τα αντιλαμβανόμαστε διότι δεν κοιτάμε τις αποδείξεις. Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος γυρίζετε πίσω και ζητάτε πληροφορίες επί του θέματος.

Σε κάθε περίπτωση στην σημερινή εποχή η αγορά, η πώληση και η κατανάλωση προϊόντων και αγαθών αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας των περισσότερων ανθρώπων. Ο κύκλος αυτό θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη. Αυτό και μόνο αποτελεί κίνητρο ώστε να εκπαιδευτούμε στην «καταναλωτική τέχνη» αποσκοπώντας πάντα σε συμφέρουσες αγορές.