GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Κάπνισμα; Όχι εμείς!” - Στα σχολεία της Ξάνθης και της Κομοτηνής

Δράση με θέα την πρόληψη του καπνίσματος πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς στα σχολεία της Ξάνθη...

Δράση με θέα την πρόληψη του καπνίσματος πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς στα σχολεία της Ξάνθης και της Κομοτηνής.
 
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Κάπνισμα; όχι εμείς» που στόχο έχει την πρόληψη του καπνίσματος και τη δημιουργία αντιστάσεων στους μαθητές 9-10 ετών, μέσω της ενημέρωσης και της διαδραστικής πληροφόρησης. 
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν βιωματικό τρόπο μετάδοσης των μηνυμάτων που θα αποτρέψουν τα παιδιά από το κάπνισμα

Πρώτο βήμα της υλοποίησης του προγράμματος είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, διαδικασία που θα ξεκινήσει αμέσως σχεδόν μετά το άνοιγμα των σχολείων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε σχολεία της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα των αντίστοιχων  Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Βορείου Ελλάδος, που στην Ξάνθη είναι το κέντρο Έκφραση και στη Ροδόπη ο Ορφέας.
 
Τα αποτελέσματα της δράσης αλλά και της έρευνας που θα εξαχθούν από την πιλοτική εφαρμογή της εν λόγω δράσης θα εφαρμοστούν και σε άλλα σχολεία της χώρας. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατη έρευνα για τα ποσοστά καπνίσματος στους εφήβους της Ξάνθης και της Κομοτηνής έδειξε πως ένα μεγάλο μέρος των παιδιών έχει έρθει σε επαφή με το κάπνισμα και καπνίζει με έντονους ρυθμούς, ενώ αντίστοιχες εξαρτήσεις παρατηρήθηκαν και με το αλκοόλ.