GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θα “βουλιάξει” η Θράκη από λαθρομετανάστες - Έρχονται πάνω από 1.000!

Σε αναβρασμό βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Θράκης, με φορείς και οργανώσεις να κινητοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς μετά και την αιφν...

Σε αναβρασμό βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Θράκης, με φορείς και οργανώσεις να κινητοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς μετά και την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να μεταφερθούν περισσότεροι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από 1000 λαθρομετανάστες από την Αθήνα στη Θράκη.
Ήδη από τα ξημερώματα του Σαββάτου 300 περίπου λαθρομετανάστες με οκτώ λεωφορεία κατέφτασαν στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών, ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής αλλά 15 λεωφορεία με λαθρομετανάστες αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που αυξάνει δραματικά των αριθμό των μη νόμιμων μεταναστών που πρόκειται να εγκατασταθούν στα κτήρια των Αστυνομικών Σχολών Ξάνθης και Ροδόπης.
Σε σύσκεψη όλων των φορέων, τοπικών πολιτικών και οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην  έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή, αποφασίστηκε η άμεση κινητοποίηση όλων ώστε να αποτραπούν τα σχέδια του Υπουργείου. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη και συγκέντρωση έξω από το κτήριο της Σχολής Αστυφυλάκων στην Ξάνθη το απόγευμα του Σαββάτου στις 6.00, κάτι ανάλογο αναμένεται και στη Σχολή στην Κομοτηνή, ενώ στις 9.00 προγραμματίζεται συγκέντρωση και κλείσιμο του οδικού δικτύου στον Νέστο, ώστε να αποτραπεί η είσοδος των λεωφορείων που θα μεταφέρουν το νέο κύμα λαθρομεταναστών.
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιούνται επιχειρήσεις-σκούπα στην Αθήνα, ώστε να συλληφθούν λαθρομετανάστες, οι οποίοι θα μεταφερθούν στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε διαρκή αναβρασμό και αναστάτωση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει και το γεγονός πως το Υπουργείο προχώρησε και στη διαδικασία μίσθωσης λεωφορείων Δ.Χ. για τη μεταφορών των κρατουμένων στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ, άμεσα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 3 Αυγούστου, με το κόστος της μεταφοράς να ξεπερνάει τις 73.000 ευρώ!(ποσό που κρίνεται υπερκοστολογημένο και εγείρει υποψίες και οσμές σκανδάλου)