GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αυξημένη η ζήτηση για καυσόξυλα στην Ξάνθη! Υπόνοιες για φοροδιαφυγή…

-12 ευρώ το κιλό πουλάει η συνεταιρισμός ξυλεμπόρων Ξάνθης τα καυσόξυλα!    Ιδιαιτέρως αυξημένη παρουσιάζεται για ακόμη μια χρονιά...

-12 ευρώ το κιλό πουλάει η συνεταιρισμός ξυλεμπόρων Ξάνθης τα καυσόξυλα! 

 

Ιδιαιτέρως αυξημένη παρουσιάζεται για ακόμη μια χρονιά η ζήτηση για καυσόξυλα στην Π.Ε. Ξάνθης, με την πρόεδρο του συνεταιρισμού ξυλεμπόρων Ξάνθης κα Χρυσούλα Γρηγορίου να αναφέρει στο ThrakiToday.com πως τα μέλη του συνεταιρισμού εδώ και τέσσερα χρόνια προσφέρουν τα καυσόξυλα προς 12 ευρώ το κιλό.

«Ζήτηση υπάρχει και μάλιστα αυξημένη, τόσο αυξημένη που υπάρχει κίνδυνος σε λίγο να μην μπορεί η φύση να μας προσφέρει τόσο ξύλο όσο ζητείται. Μην ξεχνάτε πως είχαμε μεγάλες πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια και τα δάση μας έχουν συρρικνωθεί» σημειώνει η κα Γρηγορίου, εκτιμώντας πως πρέπει να βρεθεί μια λύση με τη θέρμανση των κατοίκων, λύση στην οποία τα καυσόξυλα δεν θα αποτελούν τη βασική πηγή θέρμανσης αλλά επικουρική. 

«Εδώ και τέσσερα χρόνια εμείς στο συνεταιρισμό μας έχουμε αποφασίσει να πουλάμε προς 12 ευρώ το κιλό, και έχουμε μείνει σε αυτή την τιμή παρά το γεγονός πως τα έξοδά μας και το κόστος των πρώτων υλών μας έχει αυξηθεί πολύ» επισημαίνει η ίδια, για να συμπληρώσει πως «ο κόσμος πρέπει να προσέχει, γιατί οι νέοι στον χώρο που δεν είναι μέλη του συνεταιρισμού μας πουλάνε φτηνότερα και αυτό είναι απορίας άξιο, καθώς δεν μπορεί να πουλάς χωρίς κέρδος. Ως εκ τούτου σίγουρα υπάρχουν υπόνοιες πως κάποιοι πωλούν καυσόξυλα χωρίς να κόβουν αποδείξεις. Εμείς έχουμε συρρικνώσει το κέρδος μας για μπορούν οι καταναλωτές να αγοράζουν καυσόξυλα».

Εντονότατες είναι ωστόσο οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και οι οποίες κάνουν λόγο για φορτηγάκια από τη Βουλγαρία τα οποία αφού περάσουν τα σύνορα και βρεθούν εντός του Νομού πωλούν καυσόξυλα, με την κα Γρηγορίου να ξεκαθαρίζει πως «αυτό πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο είναι νόμιμο. Το θέμα βέβαια είναι ότι και οι καταναλωτές που επιλέγουν τα βουλγάρικα ξύλα φέρουν ευθύνες. Θεωρούν ότι έχουν κέρδος επειδή αγοράζουν φτηνότερα το ξύλο, αλλά από τη στιγμή που το κράτος δεν εισπράττει ΦΠΑ θα καλύψει το κενό από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Σκάβουν οι ίδιοι τον λάκκο τους, έναν λάκκο στον οποίο όμως πέφτουμε όλοι μέσα».