GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σύνδικος πτώχευσης για την “ταλαιπωρημένη” Χαρτοβιομηχανία Dianna!

Χωρίς αντικείμενο εργασίας, οι μισοί περίπου από τους εργαζόμενους-όμηρους στη Χαρτοβιομηχανία Dianna στην Ξάνθη, επέστρεψαν στην εργασί...

Χωρίς αντικείμενο εργασίας, οι μισοί περίπου από τους εργαζόμενους-όμηρους στη Χαρτοβιομηχανία Dianna στην Ξάνθη, επέστρεψαν στην εργασία τους (sic) ελπίζοντας ακόμη και σήμερα στη συνέχιση της λειτουργίας της υπό πτώχευσης εταιρίας.
 
«Εμείς παραμένουμε απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο, δηλαδή εδώ και επτά μήνες. Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, πάνω από μισοί, για να πάρουν το ταμείο ανεργίας. Οι υπόλοιπο περιμένουμε» αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων της Χαρτοβιομηχανίας κος Στράτος Θεμιστοκλής.
 
Όπως έγινε γνωστό η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η εταιρία πριν από μερικούς μήνες στον Πρωτοδικείο Ξάνθης έγινε δεκτή, και πλέον έχει οριστεί και σύνδικος πτώχευσης η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, με την αρχικά αποτύπωσή τους και τη διανομή τους στους οφειλέτες της εταιρίας.  «Έχει βγει η απόφαση της πτώχευσης, ο κος Ζερίτης επιμένει ότι θα το λειτουργήσει το εργοστάσιο. Ήδη έχει οριστεί σύνδικος πτώχευσης ενώ στις 27 Σεπτεμβρίου θα γίνει η γενική συνέλευση των πιστωτών» εξηγεί ο κος Θεμιστοκλής, για να συμπληρώσει πως «τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας είναι υπεραρκετά για να καλύψουν τις οφειλές τις εταιρίας τόσο προς εμάς και τους πιστωτές της όσο και προς το δημόσιο. Ωστόσο εμεί ελπίζουμε ακόμη ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο. Υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές και ίσως αυτό να καρποφορήσει».

Παράλληλα, ο ίδιος τονίζει ότι μετά από επικοινωνία του με τη σύνδικο πτώχευσης κατέστη σαφές πως προτεραιότητα αποτελεί το να δοθούν οι απολύσεις στους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα άτυπο καθεστώς ομηρίας καθώς όσο παραμένουν εργαζόμενοι δεν μπορούν ούτε στο ταμείο ανεργίας να βγουν ούτε να αναζητήσουν κάποια άλλη εργασία. «Να μας δώσουν τις απολύσεις μας για να δούμε και εμείς τι θα κάνουμε. Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε εξελίξεις και θα ξέρουμε το που ακριβώς βαδίζει η εταιρία» επισημαίνει ο κος Θεμιστοκλής, εξηγώντας πως «για εμάς θα ήταν πιο εύκολο να βρεθεί ένας επενδυτής να πάρει την εταιρία, να πάρουμε εμείς τα χρήματά μας και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε»