GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επένδυση στο μέλλον… μέσω της εκτροφής σαλιγκαριών!

-Πολύ κοντά στη δημιουργία εργοστασίου στην περιοχή της Ξάνθης….  Διαθέτοντας μεγάλη τεχνογνωσία στο τομέα της εκτροφής σαλιγκαριώ...

-Πολύ κοντά στη δημιουργία εργοστασίου στην περιοχή της Ξάνθης…. 

Διαθέτοντας μεγάλη τεχνογνωσία στο τομέα της εκτροφής σαλιγκαριών με προσανατολισμό στην εξαγωγή τους καθώς και στην αξιοποίησή τους για φαρμακευτικούς σκοπούς ο εκπρόσωπος της εταιρείας NORTH I.T. (Consulting ΑΕ) κος Θανάσης Αγγελακάκης βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, περιγράφοντας τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα την ανάπτυξης εκτροφείων σαλιγκαριών από τους αγρότες-παραγωγούς της περιοχής. 
«Η χώρας μας έχει όλα τα πλεονεκτήματα για την καλλιέργεια και εκτροφή σαλιγκαριών, τόσο από άποψη ήλιου και νερού όσο και από άποψη εδάφους» εξηγεί ο κος Αγγελακάκης, για να συμπληρώσει πως «μέχρι στιγμής οι προσπάθειες που κάνει η εταιρεία που εκπροσωπώ για επενδύσεις στην Ελλάδα συναντούν γραφειοκρατικές δυσκολίες. Αντιμετωπίζουμε απίστευτα προβλήματα. Έχουμε καταθέσει 25 προτάσεις στον Αναπτυξιακό Νόμο και η κάθε περιφέρεια ερμηνεύει τον νόμο κατά το δοκούν», εξηγώντας πως οι νέες επενδύσεις τέτοιου είδους αποτελούν αντικείμενο στο οποίο δεν είναι συνηθισμένοι οι αιρετοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι , οι οποίοι μέχρι στιγμής, από τη στάση τους, δείχνουν να μην κατανοούν το εύρος δραστηριοτήτων που καλύπτουν τέτοιου είδους επιχειρήσεις καθώς και τα οφέλη τους για την τοπική κοινωνία.
«Στα σχέδια της εταιρίας, τα οποία μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουν εμπόδια, είναι και η δημιουργία ενός συσκευαστηρίου στην πόλη της Ξάνθης το οποίο θα απασχολεί σε μόνιμη βάση 50 άτομα, και σε εποχική άλλα 150» εξηγεί ο κος Αγγελακάκης, για να προσθέσει πως «υπάρχουν χώρες όπως η Βουλγαρία, οι οποίες παρακαλάνε να πάει η εταιρία μου να επενδύσει σε αυτές καθώς πρόκειται για μεγάλη εισροή χρημάτων στην εγχώρια αγορά».

Το κέρδος από την εκτροφή σαλιγκαριών αγγίζει τα 7.200 ευρώ ανά στρέμμα, όπως εξηγεί ο κος Αγγελακάκης, η εταιρία του οποίου εκπονεί μελέτες για την ένταξη των παραγωγών στον Αναπτυξιακό Νόμο, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει τη κατασκευή, τοποθέτηση και έλεγχο των εκτροφείων. «Το μόνο που ουσιαστικά έχει να κάνει ο παραγωγός είναι να αναλάβει το πότισμα και τη φροντίδα των μονάδων. Εμείς υπογράφουμε συμβόλαια με τους παραγωγούς για 20χρόνια» σημειώνει ο κος Αγγελακάκης, προσθέτοντας πως δρομολογούνται μια σειρά από ενημερωτικές ημερίδες στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να υπάρξει επαρκής πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων και την εναλλακτική αυτή μορφή  παραγωγής.