GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εργοστάσιο παραγωγής πέλλετ στον δήμο Νέστου!

Συνέχεια στις καινοτόμες και πρωτοποριακές, για την περιοχή, δράσεις δίνει ο δήμος Νέστου, ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν τη δημιουργί...

Συνέχεια στις καινοτόμες και πρωτοποριακές, για την περιοχή, δράσεις δίνει ο δήμος Νέστου, ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν τη δημιουργία μιας μονάδας παραγωγής πέλλετ στην περιοχή.
 
Όπως έγινε γνωστό ο δήμος Νέστου, μετά τη Γεωθερμία, είναι πολύ κοντά στο να εγκαινιάσει τη λειτουργία ενός εργοστασίου το οποίο θα παράγει πέλλετ, χρησιμοποιώντας αγροτικά υπολείμματα από την ευρύτερη περιοχή, τα οποία μέχρι πρότινος καίγονταν. «Με το εργοστάσιο αυτό αντί να καίγονται τα αγροτικά υπολείμματα, θα γίνονται πολτός απ’ τον οποίο θα παράγεται το πέλλετ» σημειώνει ο δήμαρχος Νέστου κος Σάββας Μιχαηλίδης, για να προσθέσει πως «έτσι θα δημιουργηθούν πενήντα περίπου μόνιμες θέσεις εργασίας στην περιοχή και άλλες 150 εποχικού χαρακτήρα, ανάλογα με τις ανάγκες της μονάδας».

Υπολογίζεται ότι η δυναμική του εργοστασίου θα αγγίζει τους 70 τόνους πέλλετ, ποσότητα ικανή να καλύψει τόσο τις ανάγκες του δήμου και των κατοίκων, όσο και άλλες περιοχές. «Βλέποντας ότι η τιμή του πετρελαίου θα αγγίξει κόκκινο αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτό το εγχείρημα προσφέροντας σε συμφέρουσες τιμές πέλλετ στους κατοίκους, ώστε να τους δώσουμε μια εναλλακτική επιλογή θέρμανσης εν μέσω οικονομικής κρίσης. Παράλληλα τα οφέλη είναι πολύ σημαντικά και για το περιβάλλον, καθώς περιορίζουμε την αλόγιστη ξύλευση» εξηγεί ο κος Μιχαηλίδης, ξεκαθαρίζοντας πως η λειτουργία του εργοστασίου, σε πιλοτικό αρχικά στάδιο θα ενισχυθεί από τη Γεωθερμία και τις γεννήτριες που λειτουργούν στα όρια του δήμου.  

Υπενθυμίζεται πως κατά καιρούς αντίστοιχα εγχειρήματα έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων, με τη μορφή προτάσεων τόσο από δημότες όσο και από φορείς, και στον δήμο Ξάνθης χωρίς ωστόσο να έχει υλοποιηθεί κάποιο απ’ αυτά. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της πρότασης για αξιοποίηση των κομμένων χόρτων, φύλλων και κλαδιών που πετούν οι  δημότες στους κάδους απορριμμάτων και την παραγωγή βιολογικών καυσίμων από την πολτοποίησή τους.