GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έρμαιο της πολιτικής “ανικανότητας” οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ!

-Δεν ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις τους οι μέτοχοι, παραμένουν απλήρωτοι τρεις μήνες οι εργαζόμενοι… -Δεν παραδίδουν τα όπλα οι εργαζόμεν...

-Δεν ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις τους οι μέτοχοι, παραμένουν απλήρωτοι τρεις μήνες οι εργαζόμενοι…

-Δεν παραδίδουν τα όπλα οι εργαζόμενοι! Συνεχίζουν με μάχες για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη λειτουργία της ΣΕΚΑΠ

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για το μέλλον της ΣΕΚΑΠ ολοκληρώθηκε η συνάντηση εκπροσώπων της ΑΤΕ και της ΣΕΚΕ με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη δεινοπαθούσα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνεταιριστική καπνοβιομηχανία Ξάνθης, το πρωί της Τρίτης στην Αθήνα.
 
«Δεν ξεκαθάρισε η ΑΤΕ το τι θέλει να κάνει  με την εταιρία, μας αρνήθηκαν ότι μιλάνε με κάποιον ενδιαφερόμενο σήμερα και έκαναν λόγο ακόμη και για πτώχευση. Η ΑΤΕ έλεγε ότι φταίει η ΣΕΚΕ και η ΣΕΚΕ ότι φταίει η ΑΤΕ, πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον» ανέφερε ο πρόεδρος ενός εκ των δύο σωματείων εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ κος Κώστας Γαβριηλίδης, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, ξεκαθαρίζοντας πως οι εργαζόμενοι απαιτούν από τους μετόχους να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους για το μέλλον της εταιρίας. 
 
«Εάν δεν καθίσουν οι δύο τους σε ένα τραπέζι να συμφωνήσουν τι θέλουν, τότε θα έρχονται και θα φεύγουν οι επενδυτές όπως ο Ινδός» σημειώνει ο κος Γαβριηλίδης  για να προσθέσει πως όταν τέθηκε από την ΑΤΕ, και τους εκπροσώπους της στη συνάντηση (σ.σ. κύριους Κωλιάτσα, οικονομικός διευθυντής υπεύθυνος για τις θυγατρικές της ΑΤΕ, Ξανάλατος, αναπληρωτής διευθυντής νομικής υπηρεσίας της ΑΤΕ) το ενδεχόμενο της πτώχευσης και της ρευστοποίησης της εταιρίας δεν υπήρξε αντίδραση από πλευράς ΣΕΚΕ. 

«Η ΣΕΚΕ αυτό που έδειξε ήταν ότι είναι στις προθέσεις της το να υπάρχει η εταιρία, να υπάρχει η ΣΕΚΑΠ. Ωστόσο όταν μίλησε η ΑΤΕ για πτώχευση δεν είδα κάποια αντίδραση» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ίδιος, για να προσθέσει λίγο αργότερα πως «εάν αυτοί (σ.σ. οι μέτοχοι) είναι ανίκανοι και δεν μπορούν να κρατήσουν την εταιρία ανοιχτή, μετά από τις τόσες υποχωρήσεις που κάναμε εμείς σαν εργαζόμενοι, να βγουν και να το πουν. Δεν μπορεί να στέλνουμε εμείς πρόσκληση στους μετόχους για να βρεθούμε και να μην το κάνουν αυτό αυτοί μόνοι τους. Δεν μπορούν λέει να μας πουν τίποτα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Για εμάς όποιος δεν θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου είναι ανίκανος και ας μου κάνουν και αγωγή για αυτό που λέω». 

Όπως σημείωσε ο κος Γαβριηλίδης από την επόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις για το μέλλον της εταιρίας, οπότε και θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο αναφορικά με την πώληση ή μη της εταιρίας. «Είμαστε 273 εργαζόμενοι και είναι φυσικό να θέλουμε να ακούσουμε και δημοσίως τις θέσεις της ΣΕΚΕ» ανέφερε ο κος Γαβριηλίδης, ενώ σχολιάζοντας το γεγονός πως τόσο ο κος Αλέξανδρος Κοντός όσο και ο κος Παναγιώτης Ταρενίδης δεν αποδέχθηκαν την πρόταση του Ξάνθη FM100 για δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος, με τον μεν πρώτο να αναφέρει πως δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε μια εκπομπή σε βάρος της οποίας έχει καταθέσει αγωγές και τον δε δεύτερο να επικαλείται κώλυμα λόγω παρουσίας του σε σύσκεψη, ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή δεν πιστεύω ότι υπάρχει προσωπικό ανάμεσα στον κ. Βασιλειάδη και τον κ. Κοντό εάν ειπωθεί  δημόσια στον αέρα της εκπομπής σας η θέση του κ. Κοντού για το μέλλον της ΣΕΚΑΠ».