GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άνθιμος: «Ύποπτα τα νήματα που κινούν τη δημιουργία ΕΟΖ στη Θράκη»

-Χειμαρρώδης για ακόμη μια φορά ο κ.κ. Άνθιμος για τις ΕΟΖ στη Θράκη…. Έχοντας  ως εναρκτήριο λάκτισμα την πρόσφατη επιστολή του  ...


-Χειμαρρώδης για ακόμη μια φορά ο κ.κ. Άνθιμος για τις ΕΟΖ στη Θράκη….

Έχοντας  ως εναρκτήριο λάκτισμα την πρόσφατη επιστολή του  για τη δημιουργία των ΕΟΖ, στην οποία  έκρουε εντόνως τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή της Θράκης, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος σχολίασε στο ThrakiToday.com τα λάθη και τις παραφωνίες που ο ίδιος επισημαίνει στη διαδικασία της δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στη Θράκη, κάνοντας λόγο για μια άφαντη πολιτεία και ιδιώτες που κινούνται ύποπτα στην περιοχή της Θράκης.

«Αρχικά την είχαμε υποδεχτεί ευχάριστα αυτή την προσπάθεια γιατί είχαμε πει ότι εάν είναι κάτι καλό για τον τόπο μας να το εξετάσουμε. Άλλα όταν είδαμε το ποιοι ενδιαφέρονται περισσότερο για αυτή την υπόθεση και ποίος είναι ο περίγυρος που κινεί τις διαδικασίες καταλαβαίνουμε με τι διάθεση έρχονται» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.κ. Άνθιμος για να εξηγήσει πως «και ο πολιτικός μας κόσμος δεν μας περιγράφει ξεκάθαρα το εάν υπάρχει αυτό το όραμα των ΕΟΖ και έχει λειτουργήσει κάπου αλλού. Βλέπουμε τον πολιτικό κόσμο να ακολουθεί τις απόψεις μια κυρίας που μας ήρθε από το πουθενά και η οποία φέρνει κάποιες απόψεις πρωτόγνωρες, επικίνδυνες και αυτοί που είναι από πίσω της έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς χωρίς τα κατάλληλα δείγματα αγάπης και φροντίδας προς την ελληνική κοινωνία  και για αυτό είμαστε τόσο κουμπωμένοι».

Όπως σημείωσε ο ίδιος, εάν τη δημιουργία των ΕΟΖ στη Θράκη την προωθούσε η πολιτεία, τότε δεν υπήρχαν τόσο έντονες αντιδράσεις από πλευράς πολιτών και τοπικής κοινωνίας  εκτιμώντας πως «δεν θα είχαμε δυσκολία να αποδεχθούμε αυτή την προοπτική εάν την υλοποιούσε η πολιτεία μας. Αλλά τώρα βλέπουμε μια ιδιωτική πρωτοβουλία και βλέπουμε πως ξεκινάει και ποιοι είναι από πίσω, χωρίς να υπάρξει μέχρι στιγμής κάτι ξεκάθαρο παρά μόνο  ύποπτα πράγματα. Τάζονται θέσεις εργασίας με κάποια κρατούμενα, είμαστε στην Ελληνική πολιτεία ή είμαστε σε χώρα του τρίτου κόσμου; Τι είναι αυτά τα πράγματα;». 
 
Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε πως οι τοπικοί πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της περιοχής, ακόμη και εάν αυτά έρχονται σε ρήξη με την κεντρική κομματική πολιτική που υλοποιούν τα κόμματα στα οποία ανήκουν, καθώς αυτοί είναι που θα λογοδοτήσουν στο τέλος στην τοπική κοινωνία. «Έχουμε φορείς, εκλεγμένους ηγέτες εδώ στην περιοχή μας, αυτοί είναι υπεύθυνοι και θα λογοδοτήσουν πολιτεία σε κεντρικό επίπεδο θα υπέγραφε πολύ εύκολα για κάτι που θα γίνει στον Έβρο και τη Θράκη και για αυτό οι δικοί μας πολιτικοί θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και έχουμε θετικά δείγματα ανθρώπων που πήγαν αντίθετα με τα κόμματά τους με πολλά οφέλη για την περιοχή μας» σημειώνει ο κ.κ. Άνθιμος, για να συμπληρώσει πως «δεν χρειάζονται ύποπτα πράγματα. Μήπως δεν είχαμε αναπτυξιακούς νόμους μόνο για τη Θράκη; Άλλο το ότι κάποιοι τους καπηλεύτηκαν και τους στηλίτευσαν. Είχαμε κατά καιρούς ωραίες προτάσεις όχι αυτά τα ύπουλα και κάτω από την πόρτα». 

Στέλνοντας μάλιστα το προσωπικό του μήνυμα στους κατοίκους της Θράκης και της Περιφέρειας ΑΜΘ ο κ.κ. Άνθιμος τονίζει με νόημα πως πρέπει «να αγρυπνούμε και να προσευχόμαστε για να μην πέσουμε στον πειρασμό, γιατί ο συγκεκριμένος πειρασμός (σ.σ. ΕΟΖ) εάν έρθει άπαξ δεν φεύγει μετά, τα μάτια μας δεκατέσσερα».  

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη: