GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δ. Κάλφα: «Η εποχή αυτή είναι η χειρότερη για τον χώρο της υγείας»

«Έχουμε πάρα πολλές αρρυθμίες στην περιοχή μας με το σύστημα συνταγογράφησης. Ήταν ένα πρόχειρο σύστημα, το οποίο επόμενο ήταν να μην ...

«Έχουμε πάρα πολλές αρρυθμίες στην περιοχή μας με το σύστημα συνταγογράφησης. Ήταν ένα πρόχειρο σύστημα, το οποίο επόμενο ήταν να μην αντέξει τον μεγάλο όγκο συνταγών. Από την αρχή υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα, ειδικά κατά τις πρωινές ώρες που μπαίνει ο γιατρός να στείλει μια συνταγή» τόνισε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης κα Δέσποινα Κάλφα, αναφερόμενη στην κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης.
«Οι ασθενείς έτρεχαν από εδώ και από εκεί για να κόψουν μια συνταγή, δεν ήταν οι γιατροί όλοι εφοδιασμένοι με συνταγολόγια ενιαίου τύπου. Υπήρχε κατασκευαστικό λάθος από την αρχή στο πρόγραμμα, μας είπαν ότι τι Δευτέρα θα λειτουργεί ξανά το σύστημα, οψόμεθα» συμπληρώνει η ίδια, η οποία παρουσιάζεται ιδιαίτερα δύσπιστη ως προς τη βελτίωση του συστήματος, καθώς εκτιμά πως αυτό έχει γίνει στο πόδι χωρίς τις κατάλληλες δαπάνες. «Μην νομίζεται ότι όταν λειτουργούσε μπορούσαμε να εκτελέσουμε. Δεν είχαμε ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον βαθμό που έπρεπε ώστε να υπάρχει και η ταχύτητα και η εξυπηρέτηση του ασθενή» τονίζει η ίδια.

Όπως σημειώνει μάλιστα η ίδια  «ποτέ δεν άκουσα φαρμακοποιό που να μην θέλει ηλεκτρονική συνταγογράφηση καθώς εμάς μας λύνει τα χέρια, απαλλασσόμαστε από πάρα πολλά με αυτό το σύστημα εμείς. Μακάρι να γίνει στο 100% χωρίς όμως να δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα» προσθέτοντας παράλληλα πως «η εποχή αυτή είναι η χειρότερη που πέρασε ο χώρος της υγείας – έχουμε τρομερές ελλείψεις, κάνουμε καταγγελίες τις οποίες απλώς διερευνούν και μένουν μόνο εκεί. Τέτοια κατάντια δεν υπήρχε ποτέ στην Ελλάδα, είναι ένας χαμός».  


Αλαλούμ με τα φάρμακα των καρκινοπαθών!
«Το Νοσοκομείο ποτέ δεν έχει όλα τα φάρμακα να καλύψει τους καρκινοπαθείς. Ψάχνει ο φαρμακοποιός του Νοσοκομείου το συγκεκριμένο κάθε φορά φάρμακο το οποίο δύσκολα το βρίσκει, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται ο ασθενής» επισημαίνει η κα Κάλφα, αναφερόμενη στο αλαλούμ με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι καρκινοπαθείς, οι οποίοι πηγαίνουν στα Νοσοκομεία για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους και είτε καλούνται να καταφύγουν, λόγω των ελλείψεων, σε κάποιο φαρμακείο εκτός του Νοσοκομείου για να αγοράσουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους είτε να περιμένουν αρκετές ημέρες μέχρι να το προμηθευτεί το Νοσοκομείο. 

«Πρέπει, όταν ο φαρμακοποιός του Νοσοκομείο διαπιστώνει έλλειψη ενός φαρμάκου να βάζει πάνω στη συνταγή του ασθενή τη σφραγίδα που γράφει “στερείται” ώστε να μπορεί ο ασθενής να πάει να το πάρει από κάποιο φαρμακείο» προσθέτει η ίδια, καταλήγοντας πως «ζούμε μια κατάσταση που πρέπει να λυπούμαστε τους ασθενείς».