GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε 48ώρη απεργία οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ Ξάνθης (+video)

48ώρη απεργία προκήρυξε η Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Γεωργικών Οργανισμών Ελλάδος για την Πέμπτη και την Παρασκευή 10-11 Μαΐου, μ...

48ώρη απεργία προκήρυξε η Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Γεωργικών Οργανισμών Ελλάδος για την Πέμπτη και την Παρασκευή 10-11 Μαΐου, με τους 28 εργαζόμενους στην ΕΑΣ Ξάνθης να συμμετέχουν σε ποσοστό 100%.

Με την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την ΠΑΣΕΓΕΣ, καθώς και την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους που σε πολλές των περιπτώσεων ξεπερνούν τους 12 μήνες.

«Ζητούμε την κατανόηση του αγροτών και τη συμπαράστασή τους σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε» ανέφερε στο ThrakiToday.com ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΑΣ Ξάνθης κος Αθανάσιος Τσόγκας, εξηγώντας πως «εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα από τις κινητοποιήσεις μας θα προβούμε σε νέες».
 
Οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ Ξάνθης διεκδικούν δεδουλευμένα 1,5 μήνα, ωστόσο όπως εξηγεί ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων της ΕΑΣ κος Καλλικράτης Αλεξιάδης, αυτό δεν αποτελεί τον πρωτεύοντα λόγο των κινητοποιήσεων τους.  «Τα προβλήματα του κλάδου είναι τεράστια και η ΠΑΣΕΓΕΣ αναλώνεται στο θέμα των αποδοχών των εργαζομένων οι οποίες δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο», προσθέτει χαρακτηριστικά ο ίδιος.