GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μια δενδροφύτευση… αλλιώτικη απ’ τις άλλες! (+video)

-Σιγή ιχθύος για τη διαβόητη δενδροφύτευση του δήμου Αβδήρων, έναν χρόνο μετά, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις της δημοτικής αρχής, τότε....

-Σιγή ιχθύος για τη διαβόητη δενδροφύτευση του δήμου Αβδήρων, έναν χρόνο μετά, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις της δημοτικής αρχής, τότε.

Ήταν πριν από έναν χρόνο όταν ο δήμος Αβδήρων, δια του δημάρχου του κ. Βασίλη Τσολακίδη και αντιδημάρχου του κ. Γιώργου Παραστατίδη επιδιδόταν σε έναν επικοινωνιακό μαραθώνιο, επιχειρώντας να επισκιάσει και να διαβάλει την εκδήλωση δενδροφύτευσης τις 21 Μαρτίου 2011 που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, προς τιμήν του  εκλιπόντος στις ΗΠΑ, δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαντωνίου.

Το ιστορικό!  
Η ομογενειακή οργάνωση Plant Your Roots In Greece έρχεται σε επαφή με τον Καποδιστριακό δήμο Αβδήρων, ζητώντας να πραγματοποιήσει ο δήμος με τη χορηγία της οργάνωσης δενδροφύτευση στη Μάνδρα, προς τιμήν του Ξανθιώτη δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαντωνίου. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις της οργάνωσης, ο δήμος δεν απαντά ποτέ στο αίτημα της με αποτέλεσμα αυτή να στραφεί στον δήμο Ξάνθης ζητώντας να πραγματοποιηθεί η εν λόγω εκδήλωση στον δήμο Ξάνθης.

Ο δήμος Ξάνθης δέχεται και ξεκινά μια σειρά από ενέργειες για την ολοκλήρωση της εκδήλωσης. Τότε ο δήμαρχος Αβδήρων κος Βασίλης Τσολακίδης αποφασίζει, πολιτικά σκεπτόμενος ότι μπορεί να χάσει τα πιθανά οφέλη που μπορεί να “μεταφερθούν” από τα Άβδηρα στην Ξάνθη, να πραγματοποιήσει μια αντίστοιχη εκδήλωση δενδροφύτευσης στη Μάνδρα, λέγοντας πως ο δήμος θα αναλάβει πλήρως την οικονομική κάλυψη της δενδροφύτευσης, ενώ θα αιτηθεί χρήματα από την οργάνωση τα οποία (προσχηματικά) και θα διαθέσει σε κοινωνικές δομές και στα σχολεία του δήμου.


Έτσι το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου του 2011 (σύμπτωση;) ο δήμος Αβδήρων πραγματοποιεί δενδροφύτευση στη Μάνδρα στη μνήμη του δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαντωνίου, με τον δήμαρχο Αβδήρων να δηλώνει τότε πως θα ακολουθήσει και δεύτερη ανάλογη εκδήλωση τον Νοέμβριο του 2011. Μια ημέρα μετά πραγματοποιείται η δενδροφύτευση στον δήμο Ξάνθης, εκδήλωση που κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα από Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα αλλά και στο σύνολο των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης.






Η πραγματικότητα…
Σήμερα, και αφού ο Νοέμβριος του 2011 αποτελεί μακρινό παρελθόν ο δήμος Αβδήρων που δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια ολοκλήρωσης της τότε εκδήλωσης, δενδροφύτευσης, και των δηλώσεων τόσο του κ. Τσολακίδη όσο και του κ. Παραστατίδη, προχώρησε στην περίφραξη τμήματος του χώρου όπου είχε πραγματοποιηθεί η δενδροφύτευση στη Μάνδρα, ενώ παράλληλα βλέποντας πως στο σύνολό τους τα δένδρα που είχαν φυτευτεί τότε έχουν ξεραθεί ή έχουν πνιγεί από την άγρια βλάστηση, άλλωστε θέλουν και φροντίδα στην συνέχεια, (ενώ οι πρόσκαιρες πολιτικές πράξεις εντυπωσιασμού, όχι),  πιθανώς, επειδή δεν υπήρξε η κατάλληλη περιποίηση του άλσους, προχώρησε σε νέα δενδροφύτευση, τοποθετώντας μερικά δένδρα μέσα στον χώρο, ο οποίος παρουσιάζεται ιδιαίτερα «αφιλόξενος» όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες του ThrakiToday.com

Μάλιστα ο δήμος Αβδήρων καλείται σήμερα να πληρώσει τον εργολάβο που ανέλαβε τη υλοποίηση των παραπάνω εργασιών, καταβάλλοντας αρκετά χρήματα από τα ταμεία του δήμου, “ξεχνώντας”(sic) τις τότε δηλώσεις τους  Τσολακίδης και Παραστατίδης, περί κοινωνικής προσφοράς του δήμου στην … εκπαίδευση!!! με τα χρήματα που ΘΑ έπαιρναν από τις ΗΠΑ, για τον σκοπό αυτό…. 

Μια δενδροφύτευση λοιπόν που κατέληξε σε επικοινωνιακό φιάσκο, με τα δένδρα να αφήνονται στην τύχη τους, αποτελεί σήμερα ένα επιπλέον οικονομικό βάρος για τον δήμο Αβδήρων ο οποίος έχει δαπανήσει, και προτίθεται να δαπανήσει, αρκετές χιλιάδες ευρώ για την υλοποίηση της, χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος για την περιοχή, αφού ούτε διαφημιστική προβολή κατάφερε να αποσπάσει ο δήμος από αυτή, ούτε φυσικά τη δημιουργία ενός άλσους-πνεύμονα ζωής μέσα στον οικισμό της Μάνδρας κατάφερε να υλοποιήσει. Με τη συμπεριφορά τους αυτή οι δημοτικοί άρχοντες του δήμου Αβδήρων “μίκραιναν” το όνομα και την αίγλη που απορρέει από το όνομα και την τρισχιλιετή ιστορία που κουβαλάει ο δήμος με τους “συνεργάτες” τους, ευτυχώς πολύ λίγους… για λόγους που μόνο απορία για τα βαθύτερα κίνητρα αυτής της ανούσιας συμπεριφοράς, προκαλούν.

Και αν ισχύει το αξίωμα ότι όλοι κρινόμεθα εκ του αποτελέσματος τότε αναφύετε αβίαστα το ερώτημα, ποιο το αποτέλεσμα των ενεργειών Τσολακίδη, Παραστατίδη ….. ας τους κρίνουν οι συμπολίτες τους ….