GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πώς να βάλετε κιλά για να βγείτε στις παραλίες!

Το καλοκαίρι πλησιάζει απειλητικά και η ανάγκη για επιπλέον βάρος είναι πλέον επιτακτική. Μήπως τα νέα οικονομικά μέτρα σας έχουν πεθά...

Το καλοκαίρι πλησιάζει απειλητικά και η ανάγκη για επιπλέον βάρος είναι πλέον επιτακτική.

Μήπως τα νέα οικονομικά μέτρα σας έχουν πεθάνει στην πείνα; Μήπως τα ρούχα σας πέφτουν πιο εύκολα και από τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ;

Ντρέπεστε πως η πατσοκοιλία που με τόσο κόπο και ιδρώτα είχατε αποκτήσει δεν θα σας συντροφεύει στις φετινές καλοκαιρινές σας εξορμήσεις στην παραλία;

Μην σκάτε, αλλά φάτε!

Ιδού δέκα τρόποι να πάρετε εύκολα και γρήγορα κιλά και να αποκαταστήστε τη καταρρακωμένη σας αξιοπρέπεια:
1.    Τηγάνι να ναι και ότι να ναι: Κάθε γεύμα πρέπει να περνά απαραιτήτως από το τηγάνι. Θέλετε να φάτε αυγά; Τηγανιτά. Θέλετε να φάτε ψωμί; Τηγανίστε το. Θέλετε να φάτε σαλάτα; Ρίξτε την πρώτα στο τηγάνι.

2.    Φάτε ένα γλυκό πριν το γλυκό: Η σωστή και ολοκληρωμένη διατροφή απαιτεί γλυκό μετά από κάθε γεύμα. Η αποτελεσματική ωστόσο διατροφή απαιτεί γλυκό πριν το γλυκό. Πριν φάτε ένα κομμάτι τούρτας, αλλάξτε τη γεύση σας με ένα γλυκό του κουταλιού. 

3.    Φάτε νωρίς το πρωί… πολύ νωρίς: Ένα καλό πρωινό δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Ξυπνήστε στις 2.00 π.μ. και πάρτε το πρωινό σας. Μια πίτα γύρο μπορεί να κάνει τη μέρα σας να μοιάζει με λιβάδι καταπράσινο. Αμέσως μετά το πρώτο πρωινό σας γεύμα πέστε για ύπνο και μην σηκωθείτε παρά μόνο όταν το ξυπνητήρι σας βγάλει πόδια, σας πλησιάσει και αρχίζει να φωνασκεί στο αυτί σας απειλητικά.

4.    Σπάστε το μεσημεριανό σας στα δύο, ή και στα τρία: Το μεσημεριανό γεύμα πρέπει να είναι πλήρες και ολοκληρωμένο. Καλό είναι να θυμίζει σίριαλ του Φώσκολου. Να αποτελείται από ένα ορεκτικό, ένα βασικό κύριο πιάτο, δύο συνοδευτικά πιάτα, μια σαλάτα, ένα αναψυκτικό, δύο γλυκά (βλ. συμβουλή 2), νερό, και ψωμί. Πάντα στο μεσημεριανό, όπως και στα σίριαλ του Φώσκολου, ισχύει το ρητό «η επανάληψη είναι η μάνα της μάθησης». Προς αυτή την κατεύθυνση, και αφού φάτε μια φορά μεσημεριανό, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.

5.    Φάτε απογευματινό νωρίς: Αφού έχετε ολοκληρώσει το μεσημεριανό σας γεύμα είναι καλό να προχωρήσετε άμεσα στο απογευματινό, συμπιέζοντας το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στα δύο γεύματα, γιατί βρίσκεστε ήδη σε φάση τροφικής υπερδιέγερσης και όπως τα οχήματα έτσι και το στομάχι λειτουργεί καλύτερα ζεστό.   

6.    Επιλέξετε μικρά, μικρά γεύματα: Κρίνεται σκόπιμο, για καλύτερα αποτελέσματα, να τσιμπάτε κάτι ανάμεσα στα γεύματα. Μια χούφτα ξηροί καρποί, ένα παγωτό, ένα σακουλάκι ποπ-κορν, ένα ρόφημα μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον σας στα ύψη για τα γεύματα που ακολουθούν.

7.    Συνοδέψτε κάθε σας μπουκιά με ένα αναψυκτικό: Ποτέ μην τρώτε ξεροσφύρι. Κάθε μπουκιά πρέπει να συνοδεύεται και από μια σταγόνα αναψυκτικού.

8.    Φάτε ελαφρά το βράδυ: Είναι καλό το βράδυ να τρώτε ελαφρά. Ντυθείτε ελαφρά και φάτε ότι θέλετε.

9.    Κάντε ασκήσεις: Είναι πολύ σημαντικό ανάμεσα στα γεύματα να κάνετε ασκήσεις. Μια καλή άσκηση είναι αυτή που φιλοξενεί το Β’ Τεύχος των μαθηματικών Γ΄ τάξης δημοτικού, στην οποία καλείστε να τοποθετήσετε 10 τούρτες παγωτού στα χέρια της μικρής Αννούλας. Η προσπάθεια και μόνο θα σας συναρπάσει, ενώ θα σας ανοίξει την όρεξη.

10.    Αλλάξτε ρούχα: Εάν αισθάνεστε ότι έχετε πάρει κιλά και τα ρούχα σας πλέον δεν σας χωράνε, απλά πετάξτε τα και πάρτε άλλα. Καλό είναι να αγοράζετε 2 και 3 νούμερα μεγαλύτερα, ώστε να θέτετε στόχους.

*Για καλύτερα αποτελέσματα στην ως άνω διατροφή καλό θα ήταν να αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοόλ, η οποία σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει σε εμετικές διαθέσεις, συνήθεια των top models, κάτι που αποφέρει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.
P.V..