Τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν, η επίσημη κοινοποίηση της απόφασης ένταξης των εργαζομένων σε καθεστώς εφεδρείας, για να γραφτεί με τα πιο...
Τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν, η επίσημη κοινοποίηση της απόφασης ένταξης των εργαζομένων σε καθεστώς εφεδρείας, για να γραφτεί με τα πιο μελανά χρώματα η τελευταία σελίδα της ιστορίας του ΙΓΜΕ Ξάνθης, το οποίο από τη Δευτέρα μπαίνει σε εφεδρεία.
«Ο κος Ξυνίδης τον πρώτο καιρό που εκλέχθηκε από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να επισκεφτεί το ΙΓΜΕ Ξάνθης και έδειξε τότε ενδιαφέρον για τη γεωθερμία. Από τότε που πήρε τον φάκελο με τα στοιχεία για το συγκεκριμένο θέμα όσο τον είδατε εσείς άλλο τόσο τον είδαμε και εμείς» σημειώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΓΜΕ Ξάνθης κος Βασίλης Αρβανιτίδης σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Σωκράτη Ξυνίδη σε ημερίδα με θέμα «Πράσινη ανάπτυξη και Νομός Ξάνθης» τον Ιανουάριο του 2010, στην οποία μεταξύ άλλων ο κος Ξυνίδης ανέφερε πως «τη μια λέμε δηλαδή ότι θέλουμε ερευνητικά ινστιτούτα και δεν έχουμε έρευνα και λοιπά και από την άλλη να έχουμε ένα καταξιωμένο ινστιτούτο (σ.σ. το ΙΓΜΕ) το οποίο το πνίγουμε».
Μάλιστα συνεχίζοντας ο κος Αρβανιτίδης επισημαίνει πως παρά τις αλλεπάλληλες κρούσεις προς τον κ. Ξυνίδη και τις επισκέψεις των εργαζομένων του ΙΓΜΕ Ξάνθης στο γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού από την Ξάνθη δεν είχαν ποτέ καμία αντίδρασή του για το φλέγον θέμα τους, που δεν ήταν άλλο από την εργασιακή εφεδρεία και ουσιαστικό την δομική υποβάθμιση του ΙΓΜΕ Ξάνθης σε προσωπικό. «Εμείς επισκεφτήκαμε επανειλημμένως το γραφείο του για το θέμα της εφεδρείας, μας είπαν ότι θα ενημερώσουν τον κ. Ξυνίδη αλλά δεν τον έχουμε δει ούτε τον έχουμε ακούσει» συμπληρώνει χαρακτηριστικά ο κος Αρβανιτίδης.
Παράλληλα σχολιάζοντας τις πρόσφατες τοποθετήσεις του κ. Ξυνίδη για το έργο της οριοθέτησης του γεωθερμικού πεδίου της περιοχής της Ξάνθης και αφού, όταν και εφόσον, ολοκληρωθεί αυτό την αξιοποίησή του, ο κος Αρβανιτίδης τονίζει πως αυτό είναι ήδη οριοθετημένο από τις δράσεις του ΙΓΜΕ και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λογική στη χρηματοδότηση με 72 εκατομμύρια ευρώ μιας μελέτης για κάτι που είναι ήδη γνωστό. «Όπως γνωρίζετε όσον αναφορά τα γεωθερμικά πεδία το ΙΓΜΕ ήταν το πρώτο που έφερε στο φως τα στοιχεία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Δεν υπάρχουν σχόλια