Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις απάντησαν οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας στην πρόθεση της κυβέρνησης να επανεξετάσει την αλλαγή του Ν. ...
Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις απάντησαν οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας στην πρόθεση της κυβέρνησης να επανεξετάσει την αλλαγή του Ν. 3919 δίνοντας νομική αβάντα στις δικαστικές εταιρίες, προκαλώντας ανεπανόρθωτες βλάβες στους «απλούς δικηγόρους», όπως επισημαίνουν οι ίδιοι.
«Το επάγγελμα του δικηγόρου δεν είναι κλειστό, ο καθένας μπορεί να πάει στο Πανεπιστήμιο να πάρει το πτυχίο του και να ασκήσει το επάγγελμα. Με όλες αυτές τις αλλαγές ο απλός δικηγόρος προσπαθεί απλώς να επιβιώσει» επισημαίνει η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης κα Κυριακή Κιούση-Σιούτη, η οποία εκτιμά πως η κυβέρνηση επιχειρεί να θίξει άμεσα τους δικηγόρους δίνοντας αβάντα στις μεγάλες εταιρίες. «Πριν από οκτώ μήνες όταν και αντιδράσαμε στο άνοιγμα του επαγγέλματός μας ικανοποιηθήκαμε εν μέρει. Τώρα όμως βάζουν ξανά το θέμα στο τραπέζι. Στην Ξάνθη έχουμε 15 συμβολαιογράφους και πάνω από 300 δικηγόρους, καταλαβαίνετε λοιπόν ποια επαγγέλματα πρέπει να ανοίξουν και ποια όχι» συμπληρώνει χαρακτηριστικά η ίδια.
Όπως έγινε γνωστό 30 δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας κατέθεσαν προσφυγή στο ΣτΕ ζητώντας την συλλογική κατάργηση του Ν3919, με την κα Κιούση ωστόσο να αναφέρει πως «η προσφυγή αυτή μας βρίσκει τελείως αντίθετους. Το θέμα δεν είναι να καταργηθεί τελείως ο νόμος 3919, γιατί θα γυρίσουμε σε καταστάσεις του παρελθόντος που δεν τις θέλει κανένας μας. Εκτιμώ πως δεν θα έχει αποτέλεσμα η προσφυγή αυτή, το θέμα είναι να μην τροποποιηθεί ο νόμος προς όφελος των εταιρειών». Παράλληλα η ίδια επισημαίνει πως η πλειοψηφία των δικηγορικών συλλόγων τάσσεται κατά της προσφυγής αυτής, εξηγώντας πως «ανάμεσα σε αυτούς που φέρεται πως υπογράφουν την προσφυγή είναι και μερικοί που δηλώνουν άγνοια. Υπάρχουν συνολικά 62 σύλλογοι στη χώρα και απ’ αυτούς φέρονται οι 30 να υπογράφουν την προσφυγή».
Η αποχή των δικηγόρων ξεκίνησε την Τρίτη και διαρκεί έως και την Παρασκευή, ενώ η κα Κιούση εκτιμά πως θα ακολουθήσουν αντιδράσεις τόσο από τους δικαστές όσο και από τους απλούς πολίτες καθώς σημειώνει πως «η δικαστική διεκδίκηση από πλευράς των πολιτών γίνεται όλο και πιο απεχθέστερη με όλες αυτές τις αλλαγές»
Δεν υπάρχουν σχόλια