GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι «φαντάσματα» στον δήμο Ξάνθης (+video)

-Δύο από τα «φαντάσματα» εμφανίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο -Καταγγελίες για μαύρη εργασία στον δήμο… Τον δρόμο τις δικαιοσύνης έχουν πάρε...

-Δύο από τα «φαντάσματα» εμφανίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο
-Καταγγελίες για μαύρη εργασία στον δήμο…

Τον δρόμο τις δικαιοσύνης έχουν πάρει πλέον οι εργαζόμενοι «φαντάσματα» στον δήμο Ξάνθης, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι απασχολήθηκαν το παρελθόν στον δήμο Ξάνθης χωρίς να έχουν υπογράψει σχετική σύμβαση εργασίας (μαύρη εργασία) και μέχρι και σήμερα παραμένουν απλήρωτοι. Μάλιστα δύο εκ των εργαζομένων που καταγγέλλουν πως παραμένουν απλήρωτοι έδωσαν το παρών στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ζητώντας τα δεδουλευμένα τους. 

«Όπως με έχουν ενημερώσει οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του δήμου δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα προς κάποιους εργαζόμενους» ανέφερε ο δήμαρχος Ξάνθης κος Μιχάλης Στυλιανίδης ο οποίος τόνισε πως υπάρχουν κάποιοι γυμναστές που εργάστηκαν και παραμένουν απλήρωτοι καθώς συμμετείχαν σε ευρωπαϊκά προγράμματα τα χρήματα των οποίων δεν έχουν φτάσει ακόμη στα ταμεία του δήμου. Βέβαια, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ανέφεραν πως το θέμα είναι γνωστό τόσο στον δήμαρχο Ξάνθης όσο και στον αντιδήμαρχο υπεύθυνο επί των οικονομικών του δήμου κ. Δημήτρη Μπένη, με τον δήμαρχο Ξάνθης να λέει πως «αυτοί που τους προσέλαβαν να τους πληρώσουν».

«Δεν γίνεται να κάνουμε τους ανήξερους και να λέμε αυτός που προσέλαβε αυτός να πληρώσει, εκτός και αν έχουμε μια παραδοχή ότι η δημοτική υπηρεσία δεν ξέρει τι κάνει η δημοτική υπηρεσία του δήμου Ξάνθης. Εδώ έχουμε καραμπινάτη περίπτωση μαύρης εργασίας» ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη, τοποθέτηση που προκάλεσε την έκρηξη του δημάρχου ο οποίος ανέφερε πως «το νομικό πρόσωπο του δήμου Ξάνθης δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε κανέναν εργαζόμενο».

«Όσον αναφορά έναν εργαζόμενο που βγήκε στα τοπικά ΜΜΕ και δήλωσε ότι εργάστηκε στον δήμο χωρίς σύμβαση και παραμένει απλήρωτος έχω να πω ότι η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και περιμένουμε το τι θα αποφασίσουν τα δικαστήρια» συμπλήρωσε ο κος Στυλιανίδης. 

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι απασχολήθηκαν από τον δήμο στο τμήμα καθαριότητας την περίοδο 2006-2007 χωρίς να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του δήμου, διεκδικώντας σήμερα δεδουλευμένα. Από τη μεριά της αντιπολίτευσης έγινε γνωστό πως υπάρχουν και άλλες καταγγελίες εργαζόμενων που απασχολήθηκαν στον δήμο και παραμένουν απλήρωτοι, γεγονός πως σύμφωνα με τα μέλη της αντιπολίτευσης καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο δήμος Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια