GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απραξία και αδιαφορία των μετόχων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Αναπτυξιακής Ξάνθης

-Χωρίς διοίκηση παραμένει η εταιρία, χάνει εκατομμύρια από αναπτυξιακά προγράμματα, οδηγείται στον γκρεμό!  Την πλήρη απραξία και αδιαφορία...

-Χωρίς διοίκηση παραμένει η εταιρία, χάνει εκατομμύρια από αναπτυξιακά προγράμματα, οδηγείται στον γκρεμό! 

Την πλήρη απραξία και αδιαφορία των μετόχων της Αναπτυξιακής Ξάνθης για το μέλλον της εταιρίας κατήγγειλαν εργαζόμενοι της Αναπτυξιακής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Επιμελητηρίου το απόγευμα της Παρασκευής, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως τα έξοδα της εταιρίας τρέχουν, τη στιγμή που δεν έχει οριστεί ακόμη διοίκηση για την εταιρία με αποτέλεσμα αυτή να χάνει χρήματα από προγράμματα, χρήματα που θα μπορούσαν να τη διατηρήσουν ανοιχτή. 

Όπως ανέφερε ένας εκ των δύο εργαζομένων που έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης, κος Γιάννης Κοτζαγκιάννης, «η σημερινή κατάσταση της Αναπτυξιακής είναι τραγική. Δεν υπήρξε ποτέ απόφαση του Πρωτοδικείου για προσωρινή διοίκηση. Εμείς ως εργαζόμενοι έχουμε έρθει σε επαφή με τους δημάρχους και τους μεγαλομετόχους της εταιρίας, αλλά δεν βλέπουμε φως. Από αρχές Σεπτεμβρίου δεν υπάρχει ρεύμα, δεν υπάρχει νερό από τέλη Σεπτέμβριου, δεν υπάρχει τηλέφωνο και ιντερνέτ από το καλοκαίρι». 

Τη στιγμή που η διοίκηση της Αναπτυξιακής βρίσκεται στον αέρα, με το μέλλον της εταιρίας να κρίνεται αβέβαιο, τα έξοδα της εταιρίας τρέχουν, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και διεκδικούν πλέον δικαστικώς τα δεδουλευμένα τους, ενώ στο βάθος δεν φαίνεται να δίνεται λύση, από μεριάς των μεγαλομετόχων. «Να αναζητήσουμε τι έγινε με εκείνη την απόφαση για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης και γιατί δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη» επισημαίνει ο κος Γιάννης Κοτζαγκιάννης, αναφέροντας παράλληλα πως αυτή τη στιγμή τρέχουν αναπτυξιακά προγράμματα στα οποία, παρά το γεγονός πως έχει εγκριθεί η συμμετοχή της Αναπτυξιακής δεν μπορεί αυτή να πραγματοποιηθεί λόγω απουσίας διοίκησης. 

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι κατέθεσαν καταγγελία στο ΙΚΑ καθώς όπως ανέφεραν «δεν τους κολλούσαν ένσημα το τελευταίο τρίμηνο». Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι μεγαλομέτοχοι τους «είπαν ότι απαιτούνται πολλά χρήματα για τη συνέχιση της λειτουργίας της Αναπτυξιακής», χρήματα ωστόσο τα οποία θα μπορούσαν να καλυφθούν από τα αναπτυξιακά προγράμματα, τα οποία δεν μπορεί να αξιοποιήσει η Αναπτυξιακή Ξάνθης όσο παραμένει ακέφαλη.

«Ελλείψει διοικητικού συμβουλίου και νόμιμου εκπροσώπου της Αναπτυξιακής το ΚΕΚ της που είχε να πάρει 88.000 δεν μπορεί να τα πάρει εδώ και δύο μήνες. Εάν δεν εκταμιευτούν αυτά μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου χάνονται. Έχουμε και επιστροφή φόρου η οποία θα χαθεί» σημειώνει ο κος Κοτζαγκιάννης. 

Μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΕΒΕ Ξάνθης, τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν να προχωρήσουν στην έκδοση σχετικού δελτίου τύπου-ψηφίσματος, με το οποίο το Επιμελητήριο θα ζητά να ενημερωθεί για το μέλλον της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια