GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ναρκωτικά και σκηνικό αποσύνθεσης στο άλσος του Ευμοίρου στην Ξάνθη

-Παρά τις διαρκείς οχλήσεις, τόσο από μεριάς του Τύπου όσο και από πολίτες-συλλόγους, η δημοτική αρχή φαίνεται να αδιαφορεί. -Ναρκωτικά και...

-Παρά τις διαρκείς οχλήσεις, τόσο από μεριάς του Τύπου όσο και από πολίτες-συλλόγους, η δημοτική αρχή φαίνεται να αδιαφορεί.
-Ναρκωτικά και κουφάρια ζώων πεταμένα μέσα στο δάσος συνθέτουν μια τριτοκοσμική εικόνα στην πόλη της Ξάνθης!


Στον τρίτο εθελοντικό καθαρισμό του άλσους του Ευμοίρου προχώρησε το πρωί της Κυριακής ο Οικολογικός Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου, τα μέλη του οποίου αψηφώντας το τσουχτερό κρύο βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο δάσος, το οποίο προσπαθούν με νύχια και με δόντια εδώ και μήνες να «σώσουν», δίνοντάς του ζωή και απομακρύνοντας από αυτό τις παραβατικές συμπεριφορές που αναπτύσσονται με οργιαστικούς ρυθμούς.

Συνεχίζεται η χρήση ναρκωτικών
Οι δεκάδες πεταμένες και χρησιμοποιημένες σύριγγες που βρίσκονται εντός του άλσους φανερώνουν ξεκάθαρα τη χρήση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή, ενώ τα μέλη του συλλόγου καταγγέλλουν στο ThrakiToday πως συχνά πυκνά «περίεργα» οχήματα σταθμεύουν εντός του άλσους. 

Μέσα στον υπόνομο του δάσους, ο οποίος πρόσφατα είχε χαλάσει με αποτέλεσμα να σκαφτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ώστε να επισκευαστεί, ένα κουφάρι ενός σκύλου τυλιγμένο σε μια κουβέρτα υπενθυμίζει στους κατοίκους της περιοχής το γεγονός πως συχνά το άλσος χρησιμοποιείται ως χώρος «ξεφόρτωσης» νεκρών ζώων, τα οποία εγκαταλείπουν εκεί ασυνείδητοι πολίτες.

Ο δήμος…. σφυρίζει αδιάφορα!
Παρά τις διαρκείς οχλήσεις από μεριάς του συλλόγου ο δήμος δεν έχει δείξει την ανάλογη και απαιτούμενη ευαισθησία και κινητοποίηση. Ο φωτισμός εντός του άλσους έχει καταστραφεί και μέχρι στιγμής δεν έχει αποκατασταθεί, παρά το ότι ο σύλλογος κατέθεσε σχετικό αίτημα στον δήμο εδώ και μήνες. Την ίδια στιγμή, εντός του άλσους υπάρχει ένα δημοτικό κτήριο το οποίο συνεχίζει να αποτελεί την καλύτερη λεία επίδοξων ληστών, οι οποίοι το έχουν λεηλατήσει, αφαιρώντας από αυτό πόρτες, παράθυρα ακόμη και τη σκεπή. 

Τη στιγμή μάλιστα πως η δημοτική περιουσία καταστρέφεται καθημερινά ο σύλλογος κατέθεσε αίτημα στον δήμο να αναλάβει τη φύλαξη και συντήρηση του εν λόγω κτηρίου, αίτημα στο οποίο ο δήμος δεν έχει απαντήσει επιδεικνύοντας ανησυχητική κωλυσιεργία. Ο σύλλογος ωστόσο προχώρησε στον καθαρισμό του εσωτερικού του κτηρίου, το οποίο βρισκόταν σε τραγική κατάσταση, ελπίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα περιορίσει τους βανδαλισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια