GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ζητούν άμεσα απελευθέρωση των τουριστικών λεωφορείων

Τίθεται ξανά επί τάπητος το ζήτημα για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, στο πλαίσιο εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, από την νέα κυβέρνη...

Τίθεται ξανά επί τάπητος το ζήτημα για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, στο πλαίσιο εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, από την νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο και ανοίγει ο φάκελος των μεταφορών. Έτσι, στο στόχαστρο μαζί με τα ταξί μπαίνουν και τα τουριστικά λεωφορεία. 

Ο νέος Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δήλωσε ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα. Στην τοποθέτησή του επί των προγραμματικών δηλώσεων χθες (16/11/2011) στην Βουλή μίλησε για την βούλησή του να προχωρήσει στις αποκρατικοποιήσεις και στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Διευκρίνισε δε ότι αυτό πρέπει να επιτευχθεί προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού και όχι της άναρχης αγοράς.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος των Ελλάδι Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτορείων (HATTA) ζήτησε πλήρη απελευθέρωση των οδικών επιβατικών μεταφορών. Τόνισε ότι το μεν Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εξέδωσε εγκύκλιο υπ’ αριθμόν 2537/7-11-11 για την απελευθέρωση των αδειών και του έργου των τουριστικών λεωφορείων, αλλά δεν έχει συμβεί το ίδιο από την πλευρά του Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 

Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γιώργο Τελώνη, ο ίδιος εξέφρασε τον φόβο ότι λόγω συναρμοδιότητας των Υπουργείων για την απελευθέρωση των μεταφορών η εγκύκλιος, που εξέδωσε το ΥΠΠΟΤ μπορεί να μην εφαρμοστεί ποτέ. Επίσης, κατήγγειλε την για μονομερή αντιμετώπιση του θέματος της απελευθέρωσης των οδικών επιβατικών μεταφορών και ζήτησε από τον νυν Υπουργό Μάκη Βορίδη να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική πράξη.

Στην ίδια κατεύθυνση και η ανακοίνωση της Γενική Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), που κατηγόρησε την απερχόμενη ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι φοβήθηκε να πειράξει το κατεστημένο και συγκεκριμένα το κλειστό επάγγελμα των ΚΤΕΛ, για το οποίο, όντως, ο κ. Ραγκούσης δεν είχε ανοίξει καν την συζήτηση. Από την πλευρά η Ομοσπονδία ζητά επείγουσα συνάντηση με τον κ. Βορίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια