GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Ζούμε στην απόλυτη κοινωνική απομόνωση! Ακούει κανείς;»

Χωρίς τηλεόραση, χωρίς Τράπεζα, χωρίς Στρατόπεδο και με πολλά προβλήματα οι κάτοικοι της Σταυρούπολης Οριστικό λουκέτο μπήκε από το μεσημέρ...

Χωρίς τηλεόραση, χωρίς Τράπεζα, χωρίς Στρατόπεδο και με πολλά προβλήματα οι κάτοικοι της Σταυρούπολης

Οριστικό λουκέτο μπήκε από το μεσημέρι της Παρασκευής στο υποκατάστημα της ΑΤΕ στη Σταυρούπολη Ξάνθης, μετατρέποντας σε μεγαλύτερο Γολγοθά τη ζωή των όσων κατοίκων έχουν απομείνει στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης. Το κλείσιμο της ΑΤΕ, σε συνδυασμό με το κλείσιμο του στρατοπέδου, τα διαρκή προβλήματα απομόνωσης καθώς και τα προβλήματα στην τηλεοπτικά κάλυψη της ορεινής περιοχής έχουν μετατρέψει σε ένα καθημερινό μαρτύριο της ζωή των κατοίκων, οι οποίοι αισθάνονται πλήρως αποκομμένοι από τον υπόλοιπο δήμο.

«Φτάσαμε σε σημείο εδώ και μια εβδομάδα να μην έχουμε τηλεόραση. Τα κανάλι δουλεύουν το πρωί και το μεσημέρι κόβονται. Εμείς ωστόσο πληρώνουμε κανονικά τα κρατικά κανάλια στο λογαριασμό της ΔΕΗ και ας μην παίζουν εδώ πάνω. Μας έκλεισαν το στρατόπεδο, έκλεισε ο σταθμός του ΟΣΕ και τώρα κλείνει και η ΑΤΕ» επισημαίνει ο κος Μπάμπης Κοντογιαννίδης, κάτοικος της περιοχής της Σταυρούπολης, ο οποίος αναφέρει πως οι κάτοικοι του ορεινού οικισμού έχουν αγανακτήσει καθώς οι τοπική πολιτικοί τους «έχουν αφήσει στη μιζέρια τους, να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους». 

Η διαρκής αποψίλωση του ορεινού οικισμού είναι πλέον εμφανής στην καθημερινότητα των κατοίκων, οι οποίοι αναφέρουν πως η περιοχή τους λειτουργεί απωθητικά για τους επισκέπτες-τουρίστες, οι οποίοι φτάνοντας στη Σταυρούπολη αρκούνται στο να πουν «κρίμα». Όπως μάλιστα αναφέρει ο κος Κοντογιαννίδης «το μόνο που έχει μείνει εδώ πάνω είναι κτήρια. Ήδη από το στρατόπεδο ξηλώνουν ακόμη και τα πλακάκια. Μαζευόμαστε να πιούμε τον πρωινό μας καφέ και το ερώτημα που ταλανίζει όλους μας είναι το γιατί δεν έχουμε ούτε τηλεόραση. Μήπως κάποιοι δεν θέλουν να ενημερωνόμαστε;» για να προσθέσει πως «σε λίγες ημέρες η θερμοκρασία θα πέσει και οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής συνηθίζουν να κλείνονται στα σπίτια τους με μοναδική συντροφιά την τηλεόραση. Τώρα τι θα κάνουν;».

Δεν υπάρχουν σχόλια