GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε ινδικά χέρια η ΣΕΚΑΠ;

-Εντός των προσεχών ημερών η επίσημη ανακοίνωση για τους αγοραστές της ΣΕΚΑΠ -Μοναδική, κατά πληροφορίες μας, η προσφορά των Ινδών! Παρασκε...

-Εντός των προσεχών ημερών η επίσημη ανακοίνωση για τους αγοραστές της ΣΕΚΑΠ
-Μοναδική, κατά πληροφορίες μας, η προσφορά των Ινδών!

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και στις 4 το απόγευμα ήταν η καταληκτική ημερομηνία και ώρα για την ολοκλήρωση της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες και οίκους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου που κατέχει η ΑΤΕ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΣΕΚΑΠ.

Η πρώτη ενημέρωση την οποία έχει το ThrakiToday.com από τους γνωρίζοντες στον οίκο Deloitte θέλουν να υπάρχει μια δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά των μετοχών της Αγροτικής. Το ενδιαφέρον του Κορεάτικου κολοσσού στην αγορά και διαχείριση καπνού και διάθεσης αντίστοιχων προϊόντων του στη διεθνή αγορά, μάλλον, εξανεμίστηκε. Όσο για τις άλλες πολυεθνικές που έδειξαν κατ’ αρχήν ενδιαφέρον υπαναχώρησαν και οι πληροφορίες μας λένε ότι η αιτία δεν ήταν αυτή καθεαυτή η τσιγαροβιομηχανία ΣΕΚΑΠ και οι εργαζόμενοί της αλλά το φορολογικό, οικονομικό και επενδυτικό κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα όπως επίσης και η πολιτική αστάθεια, κύριος ανασταλτικός παράγοντας για την όποια εμπλοκή τους στη Θρακιώτικη τσιγαροβιομηχανία.

Όσο για τους Έλληνες επενδυτές του χώρου ήταν αναμενόμενο να μην μπορέσουν να αναμετρηθούν επί ίσους οικονομικούς όρους με τον πολυεθνικό κολοσσό που απ΄ότι φαίνεται θα αναδειχθεί και ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, για την αγορά των μετοχών της ΑΤΕ.

Η δεσμευτική προσφορά η οποία εξετάζεται σε όλες τις πτυχές της όχι μόνο για την αγορά του πακέτου μετοχών στην τιμή προσφοράς της μετοχής αλλά και στις οικονομικές απαιτήσεις με τη μορφή των μεσομακροπρόθεσμων δανείων που έχει χορηγήσει η ΑΤΕ στη ΣΕΚΑΠ αλλά και το επενδυτικό σχέδιο που κατέθεσε για την περαιτέρω ανάπτυξη της τσιγαροβιομηχανίας, η Bommidala Enterprises Pvt. Ltd από την Ινδία, είναι η πρόταση που εξετάζεται από την εταιρία ινδικών συμφερόντων και την Deloitte για να ολοκληρωθεί το επιχειρηματικά deal. 

Οι άνθρωποι της ΣΕΚΑΠ με τους εναπομείναντες μετόχους ανέπνευσαν με ανακούφιση για τις διαφαινόμενες εξελίξεις, πιστεύοντας, καταρχήν, ότι το μέλλον της ΣΕΚΑΠ θα είναι μακροβιότερο των όσων σκέψεων υπήρχαν πριν από ένα-δύο εικοσιτετράωρα. Απομένουν η επισημοποίηση και η δημόσια ανακοίνωση του επιχειρηματικού deal και των οικονομικών παραμέτρων από πλευράς των Ινδών επενδυτών στη Θράκη. 

Τα υπόλοιπα, μάλλον, είναι… ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια